Naslovnica Stroga pozitiva Tylol Hot kampanja: Neka svako jaknu ima

Tylol Hot kampanja: Neka svako jaknu ima

Kad se spomene zima i vrijeme praznika, jedna od glavnih asocijacija su i pokloni. Neki će reći da su zimski praznici previše komercijalizovani, ali niko ne može poreći da je poklanjanje i primanje poklona posebno iskustvo.

Nažalost, vrijeme u kojem živimo ima i svoju tešku stranu, koja se upravo u zimskom periodu vidi i osjeti jače nego tokom drugih godišnjih doba. Bez ulaženja u razloge zbog čega je to tako, svi su već svjesni da je sve više osoba u potrebi, korisnika narodnih kuhinja, koji čak ni jedan topli obrok dnevno ne mogu priuštiti bez pomoći, a kamoli da uživaju u ritualima razmjene poklona, ili kupovini novih komada garderobe neophodnih za hladne zimske dane. U to se možemo uvjeriti i sami kad izađemo na ulicu.

Akcija „Zima ide, ide zima, neka svako jaknu ima“ je nastavak prošlogodišnje „Zima ide, ide zima, neka svako čizme ima“. U ovoj akciji firma Nobel je u ime svog proizvoda Tylol Hot, za kojeg svi već znaju, odlučila donijeti malo toplote i u živote onih koji nisu u mogućnosti uživati u zimskim praznicima. Tylol Hot je novim, po veličinama i životnoj dobi odabranim i kupljenim jaknama, obradovao upravo te naše sugrađane koji rijetko imaju priliku da se vesele nečemu novom i njima lično namijenjenom. Kupili su jakne za najpotrebitije korisnike udruženja Pomozi.ba, Mozaik prijateljstva i Venus Amica čijih je ukupno 434 korisnika dobilo nove jakne. Akcija je uključivala i poziv građanima da im se pridruže i doniraju jakne, a koliko saznajemo, odgovor je bio vrlo pozitivan, tako da su i mnogi drugi obradovani zahvaljujući tim donacijama.

Zima je asocijacija na hladnoću, ali sve dok ima dobra u ljudima, biće i dovoljno toplote da ugrijemo jedni drugima dušu i srce. Upravo to je i poruka ove akcije i priče, da je bitno da svaki pojedinac osjeti da neko brine za i da se i u našim dobrim danima sjetimo onih koji možda prolaze puno teža vremena. Zato hvala Tylol Hotu, svima koji su dali svoj doprinos, a posebno hvala uposlenicima i volonterima udruženja Pomozi.ba, Mozaik prijateljstva i Venus Amica bez čije pomoći ovakvo nešto ne bi bilo moguće.

Prethodni članakUSAID pomaže kompanije u pripremi za ISO certifikaciju
Naredni članakKreativci rezervišite svoje mjesto na CraftTime platformi