Naslovnica Biznis kutak Turistička zajednica Kantona Sarajevo raspisala poziv za “Sarajevo Winter Fest”

Turistička zajednica Kantona Sarajevo raspisala poziv za “Sarajevo Winter Fest”

Turistička zajednica Kantona Sarajevo raspisuje Javni poziv „Sarajevo Winter Fest“ za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava programima i projektima značajnim za razvoj i promociju turizma Kantona Sarajevo, a čija će realizacija biti u periodu od 25.12.2021. do 21.03.2022. godine.

Sarajevo Winter Fest je namijenjen za programe i projekte čijom realizacijom se razvijaju nove turističke inicijative, ideje i proizvodi, a koji će turistima i građanima ponuditi zanimljive sadržaje i osigurati produžetak trajanja zimske turističke sezone u Kantonu Sarajevo.
Kroz dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava Turistička zajednica Kantona Sarajevo sufinansirat će projekte iz oblasti turizma, kulture, sporta, zabave, gastronomije, ekologije i novogodišnje iluminacije/dekoracije.
Sredstva su namijenjena pravnim i fizičkim licima (obrtima) koja su registrovana za obavljanje turističke djelatnosti ili koja su direktno i indirektno kroz svoje programe, projekte i aktivnosti usmjerena na razvoj, unapređenje i promociju turizma Kantona Sarajevo. Također, sredstva su namijenjena i jedinicama lokalne samouprave, gradu i općinama, koji kroz programe i projekte osiguravaju dodatne sadržaje za lokalnu zajednicu čime unaprijeđuju turističku ponudu i razvijaju nove turističke potencijale, pogotovo lokalnim zajednicama sa najvećim ostvarenim brojem noćenja turista, kao i onim koje imaju potencijal za intenzivniji turistički razvoj.
Pozivamo sve zainteresirane aplikante da kreativnim sadržajem i dobrim idejama predlože programe i projekte koji će doprinijeti obogaćivanju zimske turističke ponude i promocije turizma u Kantonu Sarajevo.

Prijava na Javni poziv se vrši putem Obrasca prijave koji se može preuzeti na službenoj web stranici Turističke zajednice Kantona Sarajevo www.visitsarajevo.ba. Javni poziv ostaje otvoren do 15.12.2021. godine.

Prethodni članakEU4AGRI: Javni poziv vrijedan 6 miliona KM za poljoprivredu
Naredni članakSvjetski dan borbe protiv AIDS-a: Okončajmo nejednakosti, okončajmo AIDS!