Naslovnica Preporučujemo T – GROW ili model ličnog razvoja kreiran samo za tebe

T – GROW ili model ličnog razvoja kreiran samo za tebe

Postoji mnogo raznih modela ličnog razvoja koji se koriste u radu sa klijentima kroz coaching praksu. Na prvi dan proljeća vam donosimo tekst o T-GROW modelu, koji se predstavio u prvom licu

TI i JA ZaJedno kreiramo sve ono o čemu sanjaš, maštaš, želiš. Uz moju podršku i vodstvo postavljamo tvoj lični okvir rada sa suštinskim elementima učinkovitog coachinga. To je jedna lagana struktura koja nas podržava u identifikaciji tvojih želja, ciljeva ili nekih tebi bitnih tema i koja nas elegantno usmjerava ka određenim akcijama.  Ukoliko me prihvatiš i prigrliš, vraćam mnogostruko jer sva moja pažnja, posvećenost i vrijeme dajem tebi za tvoj vlastiti uspjeh i rast!

Osjetićeš se podržano, sigurno i ohrabreno jer svu pažnju usmjeravamo tebi i tvojim osjećanjima, a priznat ćeš da nam je danas svima to jako važno i potrebno.

ZAŠTO GROW MODEL?

Ovaj INDIVIDUALNI PROGRAM se razlikuje od ostalih coaching pristupa jer:

  • Radimo na onim temama koje su tebi važne u ovom trenutku,
  • Vrijeme coaching termina koristimo maksimalno i posvećeno je samo tebi,
  • Prije susreta se određeni zadaci, vježbe ili materijal pripremi samostalno tako da vrijeme na terminu koristimo za pitanja, refleksiju i dalje korake i sve što ti zamisliš,

Vrijednost individualnog rada je NEPROCJENJIVA, a vrijeme i novac uložen u njega je INVESTICIJA ZA BUDUĆNOST!

ŠTA DA OČEKUJEŠ?

Možda me već poznaješ, barem u nekom mom dijelu, ali evo opet da vidiš od čega se ja to sastojim, da me bolje razumiješ.

T – topic; biramo temu,oblast,odnos ili situaciju kojom želiš da se zabaviš

G – goal; biraš željeni cilj, smjer i razgovaramo o tvojim očekivanjima i krajnjem ishodu

R – reality; istražuješ trenutno stanje, kakve resurse imaš, šta ti nedostaje, kakve su okolnosti

O – options; brainstorming, kako, na koji način, kada da kreneš naprijed

W– will do; identifikacija konkretnih akcija, djelovanja i koraka jer za sve treba volja!

Ovaj redoslijed ne moramo pratiti, ali nam on služi kao okvir u kojem ćemo se zadržavati da ne bismo odlutali sa tvog puta. Dozvoljeno je pratiti tvoj vlastiti ritam i tempo rada.  Važno da prođemo kroz svih pet elemenata kako bi dobili rezlutat koji želiš i ispunili tvoja očekivanja. Također, naše druženje ćemo organizovati u četiri (4) zasebna termina od po 1h, tako da ćeš na kraju dobiti 4h efektivnog rada. Sva četiri termina bi se trebala iskoristiti najkasnije u 45 dana.

Sve ostale informacije možete dobiti javljanjem na e-mail [email protected], kao i zakazati svoj prvi termin! Više informacija o programima ličnog razvoja možete pronaći na linku: Marijana Klapić.

Prethodni članakOdrživi život u gradovima – zeleni koncept
Naredni članakNastavak osmogodišnjeg prijateljstva kompanije Bingo i SOS Dječijih sela BiH