Naslovnica Zdrav život Svečano otvoren Centar za dojku, vodeći radiološki centar specijaliziran za dijagnostiku bolesti...

Svečano otvoren Centar za dojku, vodeći radiološki centar specijaliziran za dijagnostiku bolesti dojke

Krajem septembra je svečano otvoren novi Centar za dojku u okviru Eurofarm poliklinike u Unitic centru, koji će biti snažna institucionalna podrška u borbi protiv raka dojke.

Ovaj centar će uz pomoć najsavremenije opreme i stručnog tima na čelu sa dr. Unom Delić, koja se specijalizirala za rano otkrivanje i dijagnostiku raka dojke, obezbijediti jedan potpuno novi nivo usluge usklađen sa svjetskim standardima. Centar za dojku je posebno fokusiran na tačnost i brzinu do dijagnoze, te će u okviru svoje ekspertize raditi mamografiju, ultrazvuk, te kompletnu patohistološku analizu, uključujući i imuno-histohemijske biomarkere, što će omogućiti dijagnozu u roku od 7 dana. Time će pacijenticama skratiti vrijeme neizvjesnosti i omogućiti brži pristup terapiji.

Mamografija je osnovna metoda u otkrivanju ranog karcinoma dojke, kada još uvijek ne postoje simptomi, i kada je postotak potpunog izlječenja najveći. Prema svjetskim standardima, mamografija se preporučuje jednom godišnje ženama starijim od 40 godina. Također, preporučuje se i ženama mlađim od 40 godina ukoliko u porodici imaju slučajeve karcinoma dojke.

dr. Una Delić

Naš Centar za dojku posjeduje vrhunsku opremu, odličnu ekspertizu i savjetovanje, ali i osigurava ugodan ambijent za sve naše pacijente. Prevencija malignih bolesti od izuzetnog je značaja po javno zdravlje i predstavlja najefikasniji pristup kontroli bolesti.

Na više od 80 posto svih malignih bolesti moguće je uticati modifikovanjem faktora rizika koji su najodgovorniji za pojavu bolesti. Ukoliko do bolesti ipak dođe, njen ishod moguće je poboljšati ranim otkrivanjem, pravilnom i stručnom terapijom“, izjavila je dr. Una Delić.

Centar za dojku radit će svakog radnog dana, uz mogućnost zakazivanja pregleda putem telefona ili online. Također, za sve pacijentkinje koje nemaju zdravstveno osiguranje, postoji mogućnost plaćanja usluga po povoljnim cijenama zbog posebnih pogodnosti povodom otvorenja centra: “Pozivamo sve žene da iskoriste ovu priliku i na vrijeme urade mamografski pregled radi očuvanja svog zdravlja.”

U Centru za dojku dočekat će vas stručan i ljubazan tim koji će vam pružiti svu potrebnu podršku i pažnju, te u kratkom roku otkloniti sve neizvjesnosti i nedoumice u vezi sa zdravljem vaših dojki.

Vaše zdravlje je naš prioritet!

Više informacija potražite na www.centarzadojku.ba.

Prethodni članakAkcija šišanja i darivanja kose: „Moja kosa tvoja kosa“
Naredni članakPOZIV BH. PREDUZETNICAMA ZA TREĆI CIKLUS AKADEMIJE ZA PODUZETNICE!