Naslovnica Stroga pozitiva Svaki dres svoju priču nosi

Svaki dres svoju priču nosi

Realizacijom projekta “Svaki dres svoju priču nosi” omogućili bismo nabavku aparata za mehaničku ventilaciju za zdravstveno najugroženiju djecu smještenu na Odjeljenju intenzivne terapije i njege Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla. Najveća je to trenutna potreba Klinike za dječije bolesti, a naš sugrađanin g. Sead Mulić je našao način da pomogne mališanima.

On je odlučio bogatu, vlastitu kolekciju dresova staviti na aukcijsku prodaju, kako bi se prikupila sredstva za nabavku pomenutog aparata. Kampanja “Svaki dres svoju priču nosi” će biti realizirana putem web platforme Doniraj.ba, kao i putem istoimene Facebook grupe.

Cilj projekta

Realizacijom projekta “Svaki dres svoju priču nosi” omogućili bismo nabavku aparata za mehaničku ventilaciju za zdravstveno najugroženiju djecu smještenu na Odjeljenju intenzivne terapije i njege Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla. Najveća je to trenutna potreba Klinike za dječije bolesti, a naš sugrađanin g. Sead Mulić je našao način da pomogne mališanima koji našu pomoć zaista trebaju. On je odlučio bogatu, vlastitu kolekciju dresova staviti na aukcijsku prodaju, kako bi se prikupila sredstva za nabavku pomenutog aparata, te pokrenuti kampanju “Svaki dres svoju priču nosi” putem online platforme za prikupljanje novca www.doniraj.ba, ali i putem društvenih mreža na kojima će biti realizirana aukcijska prodaja dresova. Riječ je o više od 100 dresova priznatih i poznatih sportista iz Bosne i Hercegovine i regiona.

Potrebna finansijska sredstva

Potrebno: 50.000,00 KM

Prikupljeno: 6.139,15 KM

Izazov

Kvalitetan dječiji aparat za mehaničku ventilaciju koji se u nastavku može adekvatno koristiti, servisirati i uredno održavati od strane UKC-a Tuzla košta mnogo. Prema informacijama od kompanija koje se bave prodajom ove vrste medicinskih aparata, u ovisnosti od pojedinih karakteristika i njihovih specifikacija, koštaju oko 50.000,00 KM. Svim mališanima, pacijentima Klinike za dječije bolesti Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla, želimo omogućiti kvalitetno i pravovremeno liječenje, osobito u trenucima kada postoji velika potreba za aparatom za mehaničku ventilaciju, kada je neophodno da ovakvi aparati opslužuju veći broj djece u istom trenutku. Za realizaciju ovog značajnog projekta potrebna nam je vaša podrška i pomoć!

Rješenje

Sead Mulić se obratio Fondaciji tuzlanske zajednice za podršku u organizaciji kampanje koja je postavljena na www.doniraj.ba i koja će biti transparentno predstavljena na društvenim mrežama, kroz Facebook stranicu/grupu pod nazivom „Svaki dres svoju priču nosi“ na kojoj će biti realizirana i aukcijska prodaja dresova. Fondacija tuzlanske zajednice ima bogato iskustvo u realizaciji sličnih kampanja za prikupljanje sredstava za sufinansiranje projekata od opšteg društvenog značaja, te je iskazala interes da svoje iskustvo i znanje u mobiliziranju sredstava iz lokalnih resursa udruži sa altruističkim željama g. Mulića, te da zajednički pokrenemo kampanju za namicanje sredstava putem aukcije dresova pod nazivom „Svaki dres svoju priču nosi“ koja će biti realizirana putem platforme za doniranje www.doniraj.ba kao i Facebook grupe istog naziva.

Kampanja “Svaki dres svoju priču nosi” zvanično počinje 12. oktobra 2022. godine. Također, planirana je i organizacija rukometne utakmice u saradnji sa RK „Sloboda“ Tuzla, u okviru koje će se sredstva od kupljenih ulaznica usmjeriti za kupovinu dječijeg aparata za mehaničku ventilaciju. Vjerujemo da će ova kampanja imati dobar odziv i da ćemo dobiti podršku velikog broja građana i kompanija s područja Tuzle, TK, BiH, ali i inostranstva.

Pozivamo vas da se uključite u kampanju, da donirate sredstva za nabavku aparata za mehaničku ventilaciju putem www.doniraj.ba ili da odaberete jedan od dresova, učestvujete na Facebook aukciji i ponudite najveći iznos za odabrani dres, te na taj način pomognete nabavku aparata.

Svim preduzećima i učesnicima kampanje, Fondacija će omogućiti željenu vidljivost putem medija i društvenih mreža. Sva prikupljena sredstva će biti iskorištena namjenski za nabavku aparata za mehaničku ventilaciju za Odjeljenje intenzivne terapije i njege Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla.

Donirati možete bilo koji iznos on-line, uplatom putem blagajne Fondacije tuzlanske zajednice, na adresi Pozorišna 13, ili putem banke, na račun 338 440 22525810 91 kod UniCredit Bank BiH d.d.

Alternativno možete donirati i putem žiro računa:

Uplate iz BiH BAM račun: 338 440 22525810 91 UniCredit Bank BiH, dd Sarajevo

Uplate iz inostranstva Euro račun: IBAN: BA 39 338 440 48525824 77

SWIFT: UNCRBA 22 UniCredit Bank BiH, dd Sarajevo

Uplate na blagajnu FTZ Direktno u prostorijama Fondacije na adresi:  Pozorišna 13, Tuzla.

Dugoročni utjecaj/rezultati

Realizacija ovog značajnog projekta omogućit će da bolesna djeca, u stanju potrebe, kao najranjivija kategorija društva, dobiju adekvatne uslove za pravovremenu i kvalitetnu medicinsku njegu i pomoć.

Djeca uvijek i bez iznimke zaslužuju jednake prilike i mogućnosti, a mi sada imamo priliku da im upravo to i omogućimo.

Podršku aktivnosti kojima se stvaraju bolji uslovi za održivi rast i razvoj BiH, njegujući kulturu darivanja, Fondacija tuzlanske zajednice provodi uz podršku USAID Bosnia and Herzegovina u okviru programa #Snagalokalnog.

Web stranica organizacije: http://www.fondacijatz.org

IZVORdoniraj.ba
Prethodni članakPODSJEĆANJE – POZIV NA UČEŠĆE NA TAKMIČENJU ZA IZBOR NAJBOLJIH KREATIVNIH RADOVA POVODOM MEĐUNARODNOG DANA LJUDSKIH PRAVA
Naredni članakLokalno partnerstvo za zapošljavanje Novi Grad Sarajevo objavilo novi Javni poziv