Naslovnica Preporučujemo Stefan Simić ponovo u Sarajevu

Stefan Simić ponovo u Sarajevu

Bosna i Hercegovina, je za mnoge zemlja inspiracije, priče i nezaboravnih trenutaka. Ova zemlja nije samo domaćin mnogih priča, već i izvor inspiracije za mnoge autore. Jedan od takvih autora koji se duboko zaljubio u ovu zemlju je Stefan Simić.

Stefan Simić je srbijanski autor čije pjesme, tekstovi i osvrti nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Simić je na svojim brojnim putovanjima kroz Bosnu i Hercegovinu otkrio mnoge skrivene priče i duboke veze s ovom zemljom, koje je potom pretočio u svoje stihove i prozu. Stefan je u jednom od brojnih intervjua izjavio „Bosna mi je velika ljubav, sve što napišeš o njoj bude pjesma“.

Ovaj talentovani pisac se bavi brojnim, univrzalnim i duboko ljudskim temama u svojim djelima. Njegova proza i poezija često istražuju teme kao što su ljubav, identitet, sjećanje i traganje za istinom.

Radujemo se što će Sarajevo ponovo ugostiti Stefana, a kako je sam napisao u najavi događaja čeka nas: „Teatar na više načina, spoj kaberea, ispovjesti, monodrame, tribine, gdje Stefan Simić, na sebi svojstven način, izvodi svoj životni teatar… gotovo već jednu deceniju, širom ex-yu“.

Mi bismo dodali da nas čeka i veče divnih emocija, dobrih ljudi i svega onoga što jedino može prkositi besmislu koje nas okružuje. U čast tome, na ovim događajima će se i prvi put pojaviti Stefanova nova knjiga “Prkos besmislu”.

Prethodni članakeCommerce asocijacija BiH: Digitalni potpis kao prekretnica u poslovanju
Naredni članakNaida Avdić: prva žena iz BiH koja je osvojila himalajski vrh Ama Dablam