Naslovnica Zdrav život Steel Trail Zenica: još dva dana za prijave

Steel Trail Zenica: još dva dana za prijave

Prva zelena trka održat će se 27. 03. 2022., gdje će učesnici imati priliku da uživaju u krajoliku Smetova u blizini Zenice.

Posljednji vikend marta, na izletištu Smetovi bit će organizirana prva zenička zelena trka. Osim u trkama, posjetitelji će moći učestvovati i u aktivnostima programa Outdoor Weekend Zenica kao što su gledanje zvijezda, sadnja drveća i zajedničke šetnje kombinirane s prikupljanjem otpada.

Organizatori imaju za cilj da daju priliku bh. trkačima i trkačima iz regiona da uživaju u ovom sportu na trci koja promoviše ekologiju i očuvanje okoliša bez korištenja plastike tokom trke. Steel Trail Zenica je samo dio onoga što nas očekuje u Zenici, a sama trka nudi 3 staze: 2 kilometra, 10 kilometara i 20 kilometara. Start i finiš će biti kod Spomenika Smetovi.

Za učešće na trkama, takmičari trebaju imati iskustva u kretanju u planinskom okruženju, u zavisnosti od staze koju izaberu, moraju posjedovati solidnu ili izvrsnu fizičku kondiciju te prikladnu obuću i odjeću za kretanje po šumskim, zemljanim putevima ili planinarskim stazama kao i dodatnu opremu na trkama na kojima je organizator istu propisao kao obaveznu.

Zajedničkim snagama Modern Escape Europe, i-dijaspora/i-platfrom, Azimuth 135 i Rijeke BiH – Budi promjena donose u Zenicu još jedan pozitivan primjer i podsjećaju da uživamo u prirodi, ali i da je pazimo.

Sve informacije o utrci možete pronaći na Steel Trail Zenica, a prijaviti se ovdje.

Prethodni članakAzra Kafedžić: Nikada se nemoj pitati zašto te volim
Naredni članakFilm o ljepotama BiH osvojio prvo mjesto na japanskom festivalu turističkog filma