Ako si preduzetnica ili preduzetnik iz Bosne i Hercegovine ili iz dijaspore, imaš poslovnu ideju spremnu za investiranje, prijavi se na ovaj poziv.  
 
Možeš dobiti podršku mentora ili mentorice da izradiš svoj Pitch Deck (investicijsku prezentaciju), kao i produkciju video i drugih materijala koje ćeš moći koristiti za prezentaciju svoje ideje. Sve materijale ćeš, uz našu podršku, postaviti na svoj štand u lonac eXpo, a onda ćemo mi tu dovoditi investitore i investitorice, kao i druge partnere koji te mogu pogurati da uspiješ. 

Šta je lonac eXpo? 

lonac eXpo je mjesto povezivanja preduzetnika i preduzetnica sa investitorima, mentoricama, drugim preduzetnicima i preduzetnicama uz čiju podršku tvoj biznis može da se dalje razvija. Prošetaj virtuelnim sajmom, posjeti lonac eXpo i pročitaj koje su prednosti ove platforme i kako je možeš iskoristiti za razvoj svoje poslovne ideje

Ko se može prijaviti za tehničku podršku?   

Poziv je namijenjen pravnim ili fizičkim licima iz Bosne i Hercegovine i dijaspore, koji imaju poslovnu ideju spremnu za investiranje u svrhu: 

 • pokretanja poslovne aktivnosti (rana faza razvoja);
 • rasta i razvoja već pokrenute poslovne aktivnosti (napredna faza razvoja). 


Koji su uslovi za prijavu na poziv za dodjelu tehničke podrške?  

 1. Aktivno učestvovanje u pripremi investicijske prezentacije na BHS jezicima. Ako dobiješ podršku, očekujemo da aktivno radiš sa mentorom ili mentoricom na svojoj inveticijskoj prezentaciji i izradi svih materijala da što bolje predstaviš svoj biznis.  
 2. Prezentacija na lonac eXpo platformi. Kada zajedno pripremimo investicijsku prezentaciju i sve prateće materijale, mentori i mentorice će ti pomoći da napraviš svoj štand u lonac eXpo, interaktivnom, virtuelnom sajmu koji se nalazi u sklopu najveće online zajednice za aktivizam i preduzetništvo lonac.pro.
 3. Nije nam važno iz koje industrije dolaziš, ako je tvoj biznis spreman za investiciju, na pravom si mjestu. Izuzetak su igre na sreću, industrija za odrasle, proizvodnja oružja i druge neetične djelatnosti.

Podrška će se odobravati kako budu pristizale prijave, a prednost će imati prijedlozi preduzetnika i preduzetnica koji:

 • su već imali kontakte sa potencijalnim investitorima i investitoricama, organizacijama za podršku i lokalnim zajednicama i drugim akterima;
 • imaju spremno rješenje (proizvod/uslugu) koje je testirano sa potencijalnim kupcima, klijentima, partnerima i sl.;
 • već prodaju na tržištu ili imaju predugovore za prodaju.  
   

Koraci u procesu apliciranja?  

 1. Popuni obrazac  koji se nalazi na dnu poziva.  Za popunjavanje ti treba 10 minuta. 
 2. Sačekaj poziv od naše mentorice. U roku od 10 dana ćemo te kontaktirati radi definisanja tehničke podrške, formata investicijske prezentacije te povezivanja sa potrebnim ekspertima i eksperticama. 

Više informacija o prijavama potražite OVDJE.

IZVORlonac.pro
Prethodni članakPromocija knjige Ti si Ta – podrška ženama oboljelim od karcinoma dojke
Naredni članakItalijanska moda u bojama jeseni po prvi put u Sarajevu