Naslovnica Travel & Gastro Sasvim obična priča o neobičnoj Darkwood pizzeriji u samom centru Tuzle

Sasvim obična priča o neobičnoj Darkwood pizzeriji u samom centru Tuzle

Od malih nogu sam voljela ono što drugi smatraju neobičnim. Neobično bi za mene značilo posebno. I svog sina, suprug i ja, učimo da drugačije može biti bolje, zanimljivije, ukusnije.

Nije tu riječ samo o hrani. Ovo je priča o jednoj pizzeriji, sa starom krušnom peći, u često zaboravljenoj uličici u centru Tuzle. Zlatarska ulica je uvijek bila posebna. U njoj su se okupljali ljudi koji su u svom poslu bili pravi kreativci. Takvi ljudi su uvijek plijenili pažnju svima. Baš takvo dvoje mladih ljudi, dvoje kreativaca, prave umjetnička djela za probirljiva nepca. U Zlatarskoj vas dočekaju s osmijesima, sa menijem koji nijedna druga pizzerija nema. Prateći svjetske trendove velikih kuhara, od Italije, Španije, sve do Mexica, čak i nespojive kombinacije naprave fenomenalnim.

Ne postoji hrana koja kod njih nije za preporuku. I najobičnija pizza je najbolji izbor. Našem najmlađem članu porodice je to Margherita. Domaći paradajz sos, dovoljno sira, a okrajci – za prste polizati! A mama bira… Bezglutenska, s mesom ili bez, s dimljenom pastrmkom, bijelim sosom i kaparima, s mozzarelom i cherry paradajzićima, s puno sira, bez sira, sa gljivama, sa rukolom, ljutim papričicama…šta god mi srce poželi…i tako sve do craft pizza, koje pojedem poput najukusnijeg kolača iz neke slastičarne. Sa smokvama i pršutom; sa kruškom, orasima i plavim sirom, sa avokadom i piletinom…

Šareni stolovi, mekani jastuci, mnogo zelenih saksija, miris bosiljka, veliki murali… Da, sve to, Darkwood čini drugačijom od ostalih pizzerija.

Iako je danas djeci nemoguće zamisliti pizzu bez kečapa, naši drugari uživaju u ovoj pizzeriji u kojoj se ta crvena masa uopšte ne poslužuje. Kad dođemo do Kapije, ne zna se ko brže skreće u Zlatarsku…Podmladak im je dao i posebno ime. “Idemo kod pizzerilosa na pizzu!”.

Posjetite društvene mreže pizzerije Darkwood na FB Darkwood Pizza ili IG Darkwood.pizza.tz

IZVORJelena Husanović
Prethodni članakRadionice za poduzetnice u Nahli
Naredni članakPromocija knjige „Pričao mi Dasa sa Vrbasa“ Željka Šmulje 23.11.2022. u Sarajevu