Naslovnica Stroga pozitiva Sarajevski Sajam knjiga i učila od 20. do 25. aprila

Sarajevski Sajam knjiga i učila od 20. do 25. aprila

XXXIII Internacionalni sarajevski Sajam knjiga i učila se održava od 20. do 25. aprila u Centru Skenderija Sarajevo. Tokom održavanja sajma, 23. aprila, na poseban način će se obilježiti Svjetski dan knjige i autorskih prava

Sarajevski sajam knjiga i učila je najznačajniji i jedinstveni međunarodni susret autora, izdavača i čitalaca na kojem se promoviše više od 100 djela iz svih oblasti nauke, umjetnosti, kulture, obrazovanja i novih medija i tehnologija za učenje. Sarajevski sajam knjiga i učila ima izuzetnu ulogu u afirmaciji izdavačke, knjižarske, štamparske djelatnosti i u razvijanju kreativnih industrija i edukacije. 

Za ovogodišnji vizuelni identitet Sajma zaslužan je autor i umjetnik Mihajlo Mišo Atijas.

Za izradu projekta dizajna „Bosanske kuće“ pobrinuli su se članovi tima, studentice i studenti Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu u sastavu: Jana Tadić, Ajla Gluhić, Sadija Ćosić, Omar Omeragić Azemina Rastoder.

Na sajmu će se predstaviti preko 100 izdavača sa cca 30.000 naslova iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Turske, Saudijske Arabije, Austrije, Njemačke, SAD i Irana.

Na Sajmu će se na poseban način  obilježiti  23. April – Svjetski dan knjige i autorskih prava koji je u čast Vilijama Šekspira (William Shakespeare) i Miguela de Servantesa (Miguel de Cervantes ) proglasio UNESCO. 


Očekuje se veliki broj posjetitelja iz cijele BiH i regije. 

Radno vrijeme sajma za posjetioce od 10:00 do 19:00 sati.

Ulaz je slobodan.

Prethodni članakKids Event – 7. rođendan Mrvica Cafe & Bakery
Naredni članakBiH hokejašice osvojile bronzu sa Svjetskom prvenstvu