Naslovnica Stroga pozitiva Sarajevo Winter Fest – nikada bogatiji kalendar zimskih dešavanja u gradu i...

Sarajevo Winter Fest – nikada bogatiji kalendar zimskih dešavanja u gradu i na planinama

Kalendar „Sarajevo Winter Fest“ kreiran je na osnovu javnih poziva koje je objavila Turistička zajednica Kantona Sarajevo i donosi vam pregled više od 30 podržanih projekata, a koji će osigurati preko 100 muzičkih, sportskih i kulturnih dešavanja i sadržaja na desetak lokacija u Kantonu Sarajevo ove zime.

Ljubitelji zimskih sportova večeras će imati jedinstvenu priliku za doček Nove godine – na skijama, a posjetioce očekuje i spektakularan vatromet!

Muzički i zabavni sadržaji poput „Bjelašnica Winter Stage“ garantuju nezaboravan provod uz regionalne zvijezde poput Crvene jabuke, Zabranjenog pušenja, Kikija Lesendrića i Pilota,  bendova Letu štuke, Regina, Konvoj, a priliku da zasviraju pred sarajevskom publikom i turistima i posjetiocima Bjelašnice, dobit će i mlade muzičke nade.

Ukoliko više volite elektronsku muziku, uživat će u nastupima poznatih DJ-eva u gradu, na Bjelašnici i Trebeviću, zahvaljujući podršci koju smo pružili projektima kao što su „Bjelašnica Winter 2022“ i „Garden of Dreams“.

Ove zime moći ćete uživati u velikom broju sportskih događaja i manifestacija, sportskih takmičenja i projekata edukacijskog karaktera, kao što su škola skijanja na Bjelašnici, Born2ski utrke, FIS KUP – Djeca za mir u svijetu, Speed Camp, Sarajevo Champions Challenge, takmičenje Evropa open za seniore i seniorke, „Faster, Higher, Stronger, Together“, „Bjelašnica mladima“, a na Bjelašnici možda sretnete i velike zvijezde poput Ivice Kostelića i Elvedine Muzaferije.

Studentski pohodi na Bjelašnicu, Igman i Trebević bit će jedinstvena prilika za studente iz drugih gradova Bosne i Hercegovine ali i regije, da se upoznaju s ljepotama naših olimpijskih planina.

Zimska čarolija na Skenderiji, Zima na Vilsu, Snježna vikend čarolija na Trebeviću, Monti Tube Festival na Igmanu, projekat „Dođi, vidi i doživi Bjelu“ samo su neka od dešavanja koja pružaju nove zimske sadržaje i zabavu za sve generacije.

Zaljubljenici u adrenalinske sportove će dobiti priliku za nešto novo – obilazak Bjelašnice na krpljama u pratnji stručnog vodiča, a tradiciju i kulturu njegujemo kroz projekte poput božićnih koncerata, Zimske smotre folklora na Bjelašnici, Winterfesta na Baščaršiji i obilježavanja 80. godišnjice Igmanskog marša.

Kroz zanimljive aktivnosti tokom cijele zime, osigurali smo turistima i lokalnom stanovništvu atraktivne i nove sadržaje i nikada bogatiji kalenadar dešavanja. Kalendar „Sarajevo Winter Fest“ će biti redovno ažuriran i obogaćen dodatnim informacijama.

Više detalja na:

Kalendar plakat

Prethodni članakLejla Motoruga: Vidjeti nevidljivo
Naredni članakSavjetnici.ba i Dr.Pasha vas daruju!