Naslovnica Travel & Gastro Sarajevo će uskoro zasjati u prazničnom duhu

Sarajevo će uskoro zasjati u prazničnom duhu

Da li ste se već uslikali pored natpisa #sarajevo?

Turistička zajednica KS, prateći svjetske trendove u cilju obogaćivanja i unapređenja turističke ponude, realizovala je projekat nabavke praznične iluminacije i dekoracije, atraktivnih za fotografisanje i promociju destinacije. Pored interesantnog svijetlećeg 3D natpisa #sarajevo, koji trenutno krasi trg preko puta gradske Vijećnice i plijeni pažnju turista i prolaznika,  zahvaljujući Turističkoj zajednici KS, na sarajevskim ulicama, saobraćajnicama, trgovima i drugim atraktivnim lokacijama uskoro će vas dočekati 3D saonice, jeleni, ledenjaci, okićene jelke, svijetleće kugle i polukugle, a u narednom periodu planirana je nabavka dodatnih količina dekorativnih elemenata.

Iako ukrašavanje grada nije nadležnost Turističke zajednice KS, želja nam je da se predblagdanska atmosfera i dobro raspoloženje zavladaju ulicama grada jer Sarajevo istinski zaslužuje da zablista u prazničnom duhu. Zahvaljujući Turističkoj zajednici KS, na različitim lokacijama će biti postavljeni brojni dekorativni svijetleći elementi koji stvaraju ugodnu atmosferu i praznični duh među građanima Sarajeva, privlače turiste i predstavljaju idealna mjesta za najljepše fotografije.

Osim prazničnog ukrašavanja grada i javnog dočeka Nove godine koji već tradicionalno pozicionira Sarajevo kao centar regije i najbolje novogodišnje zabave, Turistička zajednica Kantona Sarajevo priprema i bogat kalendar zimskih dešavanja, putem kojeg će u periodu od decembra do marta sufinansirati kulturne, zabavne i sportske manifestacije koje će našu turističku ponudu učiniti što kvalitetnijom i privlačnijom, te produžiti trajanje zimske turističke sezone.

Prethodni članakPartnerstvo za zdravlje obilježava Svjetski dan borbe protiv AIDS-a besplatnim testiranjem i organizacijom DPST treninga
Naredni članakSvjetski dan borbe protiv HIV/AIDS-a 2022.