Naslovnica Biznis kutak Sarajevo Business Forum će promovirati Sarajevo kao svjetsku turističku destinaciju

Sarajevo Business Forum će promovirati Sarajevo kao svjetsku turističku destinaciju

Bosna Bank International (BBI) i USAID-ov Projekt razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam) potpisali su Pismo namjere čiji je cilj promocija turističkih potencijala u BiH. Ovim Pismom dogovoreno je da na 11. Sarajevo Business Forumu (SBF-u), vodećoj investicijskoj konferenciji u Jugoistočnoj Evropi, BBI banka i USAID Turizam organiziraju poseban panel koji će biti posvećen isključivo turističkoj industriji.

Namjera je da se u okivru ovog panela, na kojem će prisustvovati ključni donosioci odluka iz javnog sektora, kao i ugledni svjetski i domaći stručnjaci iz oblasti turističke industrije, istakne značaj turizma kao strateške privredne grane za pokretanje ekonomskog i društvenog razvoja Bosne i Hercegovine.

Osim toga, predviđeno je da se u okviru panela predstave i turistički projekti iz BiH. Ekonomski stručnjaci iz BBI banke, kao i eksperti iz oblasti turizma iz USAID-ovog Projekta razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini, pomoći će vlasnicima projekata u pripremi i izradi prezentacija potencijalnih projekata investitorima.

Pismo namjere potpisali su Nedžad Gušić, član Uprave BBI banke i Ibrahim Osta, direktor USAID-ovog Projekta razvoja održivog turizma u BiH (Turizam).

IZVORpoduzetnica.ba
Prethodni članakIntesa Sanpaolo Banka BiH podrškom školovanju pomaže osigurati bolju budućnost mladima iz SOS Dječijih sela BiH
Naredni članakLejla Motoruga: Sve dok nas zaborav ne razdvoji