Naslovnica Preporučujemo Roman bh. autorice Lejle Motoruga proglašen najboljom domaćom knjigom u Hrvatskoj!

Roman bh. autorice Lejle Motoruga proglašen najboljom domaćom knjigom u Hrvatskoj!

Hrvatska stranica “Pisci i književnost” svake godine organizuje izbor za “Najbolju domaću knjigu”, za koji je ove godine nominirano 45 naslova. Prvo mjesto u 2022. godini je osvojio roman bh. autorice Lejle Motoruga “Volim te, rekla je sebi”.

U nastavku teksta je isječak iz obrazloženja za osvojeno 1. mjesto:

„Hrvatska književna scena ima novu J. K. Rowling, a to je Lejla Motoruga. Prozvali smo je novom J.K. Rowling zbog upornosti, slijedila je svoje snove i od njih nikada nije odustala. Deseci izdavača su joj odbili objaviti knjigu, ali ona nikada nije odustala. Čak i tada, bila je još upornija, znala je za što se bori, za što se vrijedi boriti, a to su njeni snovi, da objavi svoju prvu knjigu „Volim te, rekla je sebi“. Dok je bila u toj borbi, čitatelji su cijelo vrijeme bili uz nju, bodrili je, čitali, dijelili joj kritike i pohvale. Osnovala je svoju knjišku grupu i dijelila odlomke iz romana. Dala je čitateljima dio sebe, dio svog stvaranja. Dok drugi nisu prepoznali njen rad vrijedan objavljivanja, čitatelji su od početka bili ti koji su htjeli da objavi roman, čitali su svaki njen odlomak, citat, dijelili ga po društvenim mrežama, Instagramu, književnim časopisima, portalima…  „Volim te, rekla je sebi“ spominjao se i u školskim hodnicima. Učenici raznih škola koji imaju društvene mreže, čitali su njene odlomke, bila je inspiracija u školskim sastavcima, jer njeni tekstovi su inspiracija, potiču na razmišljanje i razgovor.

I nakon toga svega, Lejla je svoj roman prijavila na natječaj „Moja prva knjiga“ koji je objavila Bosanska medijska grupa iz Tuzle. Kritike su bile odlične, sucima se svidjelo što je napisala i nagradili su njen trud, osvojila je tada prvo mjesto od svih pristiglih romana na natječaj. Nagrada je bila besplatno objavljivanje romana. Zatim, „Pisci i Književnost“ joj je nominirao knjigu u kategoriji za najbolji domaći roman u 2022. godini. Gledajući analitiku svih stranica „Pisci i Književnost“, dobila je na društvenim mrežama i Instagramu najveću podršku čitatelja, kolega po peru i književnih kritičara. Da bi stvar bila još zanimljivija, znali smo da ima veliku bazu svojih fanova u svojoj grupi istog naziva kao roman „Volim te, rekla je sebi“ (16.000 tisuća članova), nismo otvarali analitiku iz izvornih objava sa stranica „Pisci i Književnost“ kad su objave bile dijeljene u njenu grupu.

Njeno najjače oružje, njena grupa, u analitici „Pisci i Književnost“, nismo otvarali njenu grupu, nismo zbrajali bodove iz njene grupe… Bilo je dovoljno da gledamo analitiku na našim stranicama u izvoru objava nominacija (javno se može vidjeti u tim objavama), gdje je osvojila srca čitatelja, dobila najviše reakcija, komentara, svega… Njen roman je dobio najviše osvrta čitatelja koji su nam stizali na email i inboxu. Za pobjedničku knjigu ćemo u ovoj objavi istaknuti jedan osvrt čitatelja, koji možete pročitati na kraju ovoga teksta. Lejla, imaš sto puta veliko bravo od nas. Čestitamo!“.

Prethodni članakKako zaštiti ljubimce od petardi i vatrometa?
Naredni članakPutopis kroz Italiju: RAGUSA