Naslovnica Travel & Gastro Restoran Suljović: Bezglutenski raj u Sarajevu

Restoran Suljović: Bezglutenski raj u Sarajevu

Svi oni koji ne smiju jesti gluten (imaju intoleranciju ili pak celijakiju) znaju kako je teško pronaći hranu koja ne sadrži gluten. U dobro opskrbljenim prodavnicama je moguće (uz detaljno čitanje sastava, koji je obično napisan presitnim slovima) kupiti namirnice bez glutena, no kada poželite jesti vani vaš izbor se sužava. Restorani postepeno uvode menije koji imaju neka od jela bez glutena, ali se to najčešće svodi na salate, mesa ili ribu uz adekvatne priloge. No kada poželite pojesti nešto što oni kojima gluten ne smeta skoro svakodnevno jedu, vaš izbor se sužava.

Čuli smo da Restoran Suljović ima bezglutenski menu, što nas je iznenadilo. Zašto? Restoran Suljović je poznat po vrhunskoj hrani, kako iz internacionalne kuhinje, tako i bosanske. No sada je tu i nešto novo – bezglutenski meni, koji ima provjerene namirnice. San svakog bezglutenca je postao stvarnost! Ovaj restoran nudi bogatu ponudu tijekom svakog godišnjeg doba, a postao je omiljena destinacija mnogih ljudi zahvaljujući odličnoj hrani i ugodnom ambijentu.

Bilo da ste došli na kafu, piće, poslasticu i obrok – na pravom ste mjestu. U restoranu Suljović možete pojesti bezglutensku pitu (burek, sirnicu, zeljanicu), hljeb, juhe, kolače, pizze, klepe, maslenice, pa čak i ćevape sa bezglutenskim somunom!

Restoran Suljović prati sve svjetske trendove za pripremu i serviranje hrane bez glutena od najkvalitetnijih namirnica, kao i izradu savršenih kolača iz sopstvene proizvodnje što mu daje jedinstven pečat.

Ovaj restoran nudi savršen ambijent za sve prigode od porodični ručak, preko poslovnih sastanaka do opuštene večera. Znanje, ljubav prema ugostiteljstvu, pozitivna energija i želja za zadovoljstvom i ispunjavanjem želja gostiju čine da se osjećate zaista posebno. Ako ste već stigli u restoran Suljović, onda ste zaista učinili nešto savršeno za sebe. A kada ste već tu, probajte neko od bezglutenskih jela – vaše tijelo će vam biti zahvalno!

Adresa: Kurta Schorka 22

Tel: +387 33 627 670

Instagram: restoran_suljovic

FB: Restoran Suljović Sarajevo

Prethodni članakSamra Šakanović-Prgić: Da li ste već odabrali svoju destinaciju za odmor u BiH?
Naredni članakLejla Motoruga: Razgovor između srca i razuma