Naslovnica Travel & Gastro Regionalni nagradni konkurs: Spasimo putopis 2024.

Regionalni nagradni konkurs: Spasimo putopis 2024.

Šestu godinu zaredom, Klub putnika raspisuje regionalni nagradni konkurs/natječaj „Spasimo putopis“. Kao i prethodnih godina, tražimo originalne, inovativne i iskrene priče koje nisu klasične reportaže sa putovanja.

Nemojte opisivati znamenitosti; pišite o sebi i drugima, o susretima i kontaktima, o vašim i tuđim svetovima, o razgovorima i dodirima među ljudima. Za inspiraciju, možete pročitati najbolje priče iz 2023202220212020. i 2019, od kojih su neke ušle u našu putopisnu zbirku Divlji gradovi. Pre slanja, molimo da pažljivo pročitate propozicije konkursa.

TEHNIKALIJE

1) Svaki autor ima pravo da pošalje jednu priču. Maksimalna dužina je 5.000 reči. Putopisi moraju biti na nekoj varijanti sr-hr-bh-cg jezika.

2) Prednost imaju radovi nastali radi ovog konkursa. Molimo vas da naznačite da li je putopis ranije objavljivan.

3) Nemojte slati fotografije.

4) Priče šaljite na adresu [email protected], u poruci naslovljenoj “Konkurs 2024.” Molimo da se potrudite da naslov mejla bude upravo takav: Konkurs 2024. (latinicom, bez navodnika, bez ičega drugog, u protivnom vaša poruka neće završiti tamo gde treba). Po slanju priče, ako je sve u redu, dobićete automatsku poruku da je primljena.

5) Rok za slanje radova je 15.02.2024.

6) Rezultati će biti objavljeni na prvi dan proleća, 20.03.2024, na sajtu klubputnika.org, kao i u našem mesečnom biltenu 1.04.2024. (ako još ne dobijate naš e-bilten o putničkim i kulturološkim temama, možete se prijaviti ovde). 

Sve priče koje uđu u uži izbor dobiće komentare od članova žirija. Znamo koliko je povratna informacija dragocena, i koliko je teško dobiti je. Nadamo se da ćemo vam time pomoći da unapredite svoje pisanje.

NAGRADE

Prva nagrada iznosi 200 evra. Druga nagrada je 100 evra, a treća nagrada 50 evra.

Priče koje uđu u užu selekciju biće objavljene na sajtu klubputnika.org, uz prethodnu dozvolu autora. Postoji mogućnost da neke od njih budu uključene u neka od budućih štampanih izdanja Kluba putnika.

Klub putnika je neprofitan i 100% volonterski; novac za nagrade potiče od donacija naših čitalaca koji nas podržavaju na platformi Patreon, i kojima smo duboko zahvalni. Ovom vas prilikom pozivamo da im se pridružite i tako i vi podržite postojanje ovog konkursa. 

IZVORklubputnika.org
Prethodni članakUnapređenje energijske efikasnosti za održivu budućnost Bosne i Hercegovine: Sektor domaćinstava kao najveći potencijal
Naredni članakBesplatno predavanje: SVE TAJNE SMOOTHIJA