Naslovnica Zdrav život Recept za proteinski bezglutenski hljeb

Recept za proteinski bezglutenski hljeb

Kako je sve više onih kojima konzumacija glutena stvara zdravstveni problem, donosimo vam veoma zanimljiv recept nutricionistikinje sa preko 35 godina iskustva – Jasminke Ćukilo.

SASTOJCI I POSTUPAK:

200 g crvene leće nekoliko puta isprati u vreloj vodi dok se izbistri, nakon toga je natopiti u vrelu vodu da odstoji 4-5h.

Ocijediti i staviti u blender.

Dodati ostale sastojke: –

2 jaja,

5 supenih kašika jogurta,

50g rastopljenog kokosovog ulja

1 prašak za pecivo,

1 kafena kašika soli i blendajte.

Izblendanu smjesu izliti u kalup sa pek paprirom, prethodno podmazanim. Posuti sjemenkama lana i susama.

Peći na 200 ° oko 30 minuta.

Više recepata potražite na Youtube kanalu Budi i ostani zdrav, a postupak pravljenja proteinskog bezglutenskog hljeba je ovdje:


Prethodni članakiSKOraK – Partnerstvo za nova radna mjesta
Naredni članakLactalis BH: Uposlenici svojim idejama doprinose poboljšanju poslovanja