Naslovnica Zdrav život Radionica slobodnog intuitivnog pokreta 24.02. u Sarajevu

Radionica slobodnog intuitivnog pokreta 24.02. u Sarajevu

Slobodni intuitivni pokret je jedna od rijetkih aktivnosti tokom koje se tijelo, um i duša sjedinjuju u harmoniji. Plesom bez forme i koreografije, pod vođstvom instruktorke, oslobađate se napetosti, bistrite um i uspostavljate psiho-fizičku ravnotežu. Tema radionice ovaj put je “Kontakt”. Šta znači ova riječ za nas? Kakvi smo u kontaktu sa ljudima, samim sobom, okolinom? Da li se osjećano sigurno ili poljuljano?
Istraživaćemo impuls koji nam treba da bismo ga bolje osjetili. Dozvoljavamo da se stvari odvijaju iz srca. Pratimo srce i sopstveni ritam, trudimo se da osjetimo svoje tijelo, prepoznajemo emotivne blokade i uz svjesni pokret „isplešemo“ sve ono što nas opterećuje – stres, umor, tugu, dosadu, bijes ili zbunjenost. Kad skinemo te slojeve energija u tijelu će osjetno skočiti. Ako vas nešto nervira, trigira, ako prolazite neku situaciju, kroz pokret, puštanjem glasa, i praćenjem ritma imate priliku da to sve i propustite.
Dozvoli sebi taj izražaj i vidi razliku.
Radionica je otvorena za sve zainteresovane – bez obzira na uzrast, fizičku kondiciju ili plesno iskustvo. Što nas je više to bolje. Muškarci i vi ste dobrodošli.
Ponesite flašicu sa vodom i udobnu, slojevitu odjeću u kojoj možete nesmetano da se krećete. Najljepše je kada su stopala bosa, ali ukoliko vam nije prijatno možete plesati i u neklizajućim čarapama ili nekoj laganoj obući tankog đona.

Kada i gdje: Radionica će biti organizovana u subotu, 24.02.. od 17.00 časova u plesni klub Bolero Nedzarići.
Vrijeme trajanja: 2.5h
Cijena: 35km
Prijave na e mail [email protected]
Napomena: radionicu je moguće platiti preko računa u cijelom iznosu ili na licu mjesta. Ako iz nekog razloga ne budete mogli prisustvovati, a prijavili ste se, bilo bi u redu da otkažete bar dva dana ranije kako bi eventualno ustupili mjesto nekom drugom. Dan ranijeg otkazivanja plaća se 50% na dan održavanja 100% od ukupne cijene.

O voditeljici programa Nataša Radanović:

Bavim se tijelom i pokretom šod 17g. Terapeut sam i edukator tradicionalne tajlandske medicine u domenu fizikalne terapije. Imala sam priliku da učim od autentičnih majstora kako na Tajlandu tako i u Indiji. Muzika i ples su uvijek bili dio mog života, samim tim prošla sam dosta plesnih terapeutskih radionica, između ostalog 5 ritmova, ecstatic dance, open floor, završila sam Dance Alhemy Art therapy and rhythm i dr.. Poslije eksperimentisanja, raznog kombinovanja ovaj vid terapije sam nazvala ©SOMANA, a on se odnosi na proučavanje tijela i tjelesnih senzacija, posebno u kontekstu terapije ili razumjevanja tijela kao izraza ili instrumenta za komunikaciju. Svijest o tijelu, senzacijama i pokretima kao sredstvu za unapređenje blagostanja i izražavanja unutrašnjih emocija, blokada, protoka, impulsa.

Prethodni članakPridružite se B2B susretu “Žene u biznisu”: Perspektive liderki za održivu budućnost
Naredni članakNajava BBI Banke za 13. „Sarajevo Business Forum“ diplomatskom koru u BiH