Naslovnica Savjetnici Radionica: Predmenopauza i menopauza

Radionica: Predmenopauza i menopauza

Institut Mentis organizuje još jednu zanimljivu radionicu. Perimenopauza i menopauza nisu kraj, već novi početak. Saznajte kako se nositi s promjenama koje donosi ovo životno razdoblje i kako unaprijediti svoje zdravlje i dobrobit.

Jeste li u 40-im ili 50-im? Osjećate li da se stvari mijenjaju – ali ne onako kako biste željeli? Osjećate li pad energije? Borite se protiv povećanja težine? Imate poteskoća sa spavanjem?

Za vas smo priredilii radionicu posvećenu premenopauzi i menopauzi! Ova faza života može donijeti niz izazova i promjena, ali i prilika za osobni rast i bolje razumijevanje vlastitog tijela.

Istražiti ćemo šta premenopauza i menopauza zapravo znače, zašto se događaju i kako se nositi s njima. Evo o čemu ćemo razgovarati:

1. Šta vam se zapravo dešava i zašto. Kakav to uticaj imaju promjene hormona?

2. Šta to uzrokuje probleme kao sto su nagle promjene raspoloženja, padovi energije, povećanje težine i poteškoće sa spavanjem?

3. Kako zaštiti vaše zdravlje i postaviti dobar temelj za budućnost. Šta to mozemo napraviti za prevenciju osteoporoze i kardiovaskularnih problema.

4. Seksualna funkcija: Zadovoljavajući seksualni život je važan za vašu dobrobit. Istražit ćemo kako se seksualna funkcija može održavati ili poboljšati tokom menopauze.

Datum: 09.12.2023.g.

Vrijeme: 10h do 12h

Mjesto: Institut Mentis, Zmaja od Bosne bb, TC Robot Socijalno

Prijave na [email protected] ili porukom na FB stranici Institut Mentis.

Ulaz za radionicu je donacija za djecu Palestine. Sva priklupljena sredstva će biti donirana za program psihološke pomoci djeci Palestine, o kojem više možete saznati ovdje.

Prethodni članakVege odluka 2024
Naredni članakAlpha Talks radionica: STORYTELLING – umjetnost pričanja priča