Naslovnica Preporučujemo Promocija knjige “Snaga žene” autorice Samre Šakanović Prgić 04.07. u Orašju

Promocija knjige “Snaga žene” autorice Samre Šakanović Prgić 04.07. u Orašju

U ponedjeljak, 4. srpnja u Orašju u Kulturnom Centru Ivo Gregurević održat će se promocija knjige „Snaga žene” autorice Samre Šakanović Prgić.

Knjiga “Snaga žene” je motivacija za žene koje su prošle kroz neko teško životno razdoblje, a autorica u knjizi donosi dvanaest takvih priča o dvanaest hrabrih žena iz cijele Bosne i Hercegovine. Izdavač knjige „Snaga žene” je Centar za kulturu Orašje, a knjigu je lektorirala profesorica hrvatskog jezika Magdalena Marošević.

Samra Šakanović Prgić 2019. godine izdala je svoju prvu knjigu koja nosi naziv “Posavka”. Prihod od prodaje te knjige donirala je Udruzi žena oboljelih od raka dojke NARCIS-a, a novac od prodaje knjige “Snaga žene” bit će korišten za aktivnosti Udruge građana NELA Orašje. Na promociji koja će održati 04.07. u Orašju s početkom u 19.30h o knjizi će govoriti direktorica Centra za kulturu Orašje Sanja Pejić, promotorica Fatima Šakanović i potpredsjednica Udruge žena oboljelih od raka dojke NARCIS-a Radmila Pavić. U sklopu promocije u predvorju Kulturnog centra posjetitelji će moći pogledati likovne radove umjetnice Sanje Čorhasanović koji su nastali specijalno za ovu priliku, a sve prisutne svojom pjesmom počastit će talentirani glazbenik Senad Kukuljević.

autorica knjige, Samra Šakanović Prgić„Sve žene iz moje knjige suočile su se s određenim poteškoćama iznad kojih su se uzdigle kao prave heroine. Ovu knjigu sam napisala nakon dugogodišnjeg volontiranja u nekoliko različitih ženskih udruženja gdje sam uvidjela potrebu žena da ispričaju svoju priču kako bi pomogle drugim ženama. Osim dvanaest intervjua knjiga sadrži i osvrt na snažne bosanskohercegovačke žene kroz povijest kao i na feminizam u Bosni i Hercegovini, te zapise iz osobnog života” – istakla je spisateljica, novinarka i aktivistica Samra Šakanović Prgić.

Knjigu „Snaga žene” možete kupiti putem FB stranice autorice i tako podržati njezin rad, kao i rad Udruge građana NELA Orašje.

Prethodni članakMarija Vidić: Od poljoprivrede mogu dobro živjeti
Naredni članakAgriTech samit 07. jula u Sarajevu