Naslovnica Preporučujemo Program “Most generacija” povodom 25. novembra Dana državnosti BiH

Program “Most generacija” povodom 25. novembra Dana državnosti BiH

Sarajevski Bosanski kulturni centar je pripremio zanimljiv program povodom Dana državnosti Bosne I Hercegovine

JU Bosanski kulturni centar KS, pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, uz podršku Gradske uprave Grada Sarajeva i SABNOR-a KS organizira specijalni program povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Program se zove „Most generacija“ i trajaće četiri sata u večernjem periodu. Cjelokupan program će uživo prenositi Televizija Sarajevo.


Ko učestvuje?
Prvi dio programa nosi naziv „Zajedno“ i nastaje u suradnji sa Savezom amaterskih kulturno-umjetničkih društva Kantona Sarajevo (SAKUD). Na velikoj sceni nastupit će predstavnici svih KUD-ova koji rade i djeluju u Kantonu Sarajevo. Publika će moći uživati u narodnim igrama posvećenim idejama antifašizma, ali i tradiciji svih naroda u BiH. Tu su i horovi, sa svojim numerama i gostima. Ovaj program počinje u 18h i traje sat vremena.

„Song of Liberation“ je muzički program posvećen idejama slobode i ravnopravnosti nastalim diljem svijeta. U ovome dijelu programa nastupa Marija Šestić, uz pratnju vrhunskih muzičara – Dino Šukalo, Adis Sirbubalo, Amar Češljar, Edvin Hadžić i Narcis Zečić. Njihov nastup kreće u 19h.

Treći dio programa nosi naziv „Most“ i u njemu nastupa grupa Anchy & The Moondogs sa gostima pjevačima (Sejo Sekson, Mustafa Čizmić, Renata Kurtalić i drugi), koji izvode numere posvećene ideji antifašizma iz Drugog svjetskog rata, ali i onoga iz devedesetih kada je Bosna i Hercegovina bila ponovo suočena sa fašizmom, čiji je cilj bio uništenje ove lijepe zemlje. Program traje sat vremena i počinje u 20h.


Program se završava nastupom grupe „Velahavle“ – sarajevski trip-hop/breakbeat/downtempo bend.
Planirano je da se čitav program završi oko 22h.

IZVORbkc.ba
Prethodni članakOtvoren javni poziv za IMPAKT inkubator poslovnih ideja za GRAD SARAJEVO
Naredni članakVeganska jesen u mom sokaku