Naslovnica Iz mog ugla Prođe pola godine…

Prođe pola godine…

Pola kalendarske godine je prošlo, i prvo što se može primijetiti je koliko vrijeme brzo prolazi. Sjećate li se kako ste dočekali Novu godinu? Kako se osjećate? Da li ste zadovoljni sa svime što ste postigli do sada? To su pitanja koja možda lebde u vašem umu.

Moguće je da vas hvata osjećaj anksioznosti ili nelagode kada sagledate sve ono što ste željeli postići do ovog trenutka. Sjećam se da sam u januaru zacrtala baš velike planove. I nisam ih ostvarila. Možda ni vi niste ostvarili sve ciljeve koje ste si zacrtali. To je sasvim uredu. Svima nam se dogodi da neke stvari ne idu baš onako kako smo planirali.

Ipak, dok dišemo – možemo. Dok dišemo, ima šanse da ispunimo svoje velike ciljeve. Do kraja godine imamo još šest mjeseci, to je sasvim dovoljno vremena za promjene, rast i postignuća.

I sada, zastanite. Udahnite duboko. Ova poruka je podsjetnik da stanete i uživate u trenutku.

Dugotrajne kiše su nam oduzele radovanje i uživanje u proljeću, možda niste ni obratili pažnju na prve majske ruže i divili im se!? Osvrnite se oko sebe i primijetite opojni miris lipe koji se širi zrakom. Pogledajte cvijeće koje nam daruje najljepše boje.

Budite prisutni u trenutku. Neka vas sadašnjost okružuje i donese mir. Sjetite se da je život sastavljen od trenutaka, a svaki trenutak je važan. Usporite, da dišete i cijenite trenutak koji živite.

Budi. Sada. Tu.

Dragana Grbić-Hasibović

Prethodni članakFestival očeva 01. jula na Vilsonovom šetalištu
Naredni članakKrajiški specijaliteti upisani u Registar tradicionalnih specijaliteta