Naslovnica Biznis kutak Privrednicima Kantona Sarajevo dostupno više od 107 mil KM

Privrednicima Kantona Sarajevo dostupno više od 107 mil KM

Javni pozivi tri banke, koje su prije nekoliko dana potpisale ugovore s Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo za realizaciju kreditnih sredstava uz stopostotno sufinansiranje kamate, objavljeni su na web stranici Ministarstva privrede KS i na web stranicama banaka/partnera.

Tim povodom ministar privrede KS Adnan Delić istakao je da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom i ažurnošću uprava banaka koje su sa Ministarstvom privrede KS, u propisanom roku, usaglasile i objavile ove javne pozive, saopšteno je iz Vlade KS.

– Poslovnim subjektima sa sjedištem u Kantonu Sarajevo na raspolaganju je do sada najveći iznos kreditnih sredstava uz stopostotno subvencioniranje kamatne stope. Naime, u saradnji s bankama/partnerima obezbijedili smo 107.850.000 KM i nadamo se da će ova sredstva naći put do što većeg broja privrednika – izjavio je ministar Delić.

Napomenuo je i da je cilj ovih kreditnih linija obezbijediti postojeću i unaprijediti buduću likvidnost poslovnih subjekata, održati postojeća radna mjesta, kao i omogućiti nova radna mjesta, što u konačnici vodi ukupnom rastu privrednih aktivnosti i unapređenju poslovnog ambijenta na području Kantona.

Podsjećamo da su poslovnim subjektima posredstvom UniCredit banke, Sberbanke i BBI banke na raspolaganju poticajna kreditna sredstva, odnosno kreditiranje pod povoljnijim uvjetima koje podrazumijeva stopostotno subvencioniranje kamatne stope s grace periodom, te maksimalnom pojedinačnom iznosu kredita do milion maraka.

IZVORMreža mira
Prethodni članakZašto investitori zaobilaze biznise mladih u BiH?
Naredni članakV4 Film Festival u kinu Meeting Point u Sarajevu