Naslovnica Stroga pozitiva Prilika za mlade: SOCIAL IMPACT AWARD 2021

Prilika za mlade: SOCIAL IMPACT AWARD 2021

Prijavi se za Social Impact Award, osiguraj finansijsku i mentorsku podršku za svoju ideju i besplatno učešće na Međunarodnom SIA samitu u Pragu (ukoliko epidemiološki uslovi dozvole, ako ne, onda online) gdje ćeš se družiti sa društvenim preduzetnicama i preduzetnicima iz 15 država. Prijave su otvorene do 11.5.2021. godine

Social Impact Award BiH

Social Impact Award osnovao je 2009. godine Institut za preduzetništvo i inovacije koji djeluje u sklopu Fakulteta za biznis i ekonomiju u Beču. Program koordinira Impact Hub u Beču, u saradnji sa lokalnim partnerima u Albaniji, Austriji, Bosni i Hercegovini, Gruziji, Grčkoj, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Makedoniji, Rumuniji, Rusiji, Srbiji, Slovačkoj, Sloveniji, Španiji, Švedskoj, Švajcarskoj i Tunisu. Pogram nudi svim učesnicama i učesnicima besplatnu seriju radionica za razvoj ideja i sticanje novih znanja, kao i priliku da se upoznaju sa lokalnom zajednicom društvenih preduzetnica i poduzetnika. Social Impact Award u Bosni i Hercegovini provodi Startup studio Fondacije Mozaik u saradnji sa Sparkasse bank.

U Bosni i Hercegovini ćemo izabrati 12 finalistica i finalista koji će dobiti mentorsku i finansijsku podršku do 500 KM za testiranje svoje ideje. Nakon toga, komisija će odlučiti koje su tri najbolje ideje, a o četvrtoj će odlučiti glasovi zajednice.

Četiri najbolje ideje će dobiti: dodatnih 2.000 KM, mentorsku podršku, besplatno učešće na Međunarodnom SIA samitu u Pragu i priliku da pitchuju za zajedničko ulaganje i početni kapital do 40.000 KM.

Nagrada je namijenjena mladima koji žele na inovativan način rješavati društvene ili ekološke izazove. Ako želiš pokrenuti kuhinju za beskućnike, testirati inovativne metode učenja, razviti web stranicu za organizovanje radnih akcija u zajednici ili nešto sasvim novo i drugačije, ovo je poziv za tebe! Inspiraciju za svoju ideju možeš pronaći i u videima prošlogodišnjih pobjednica i pobjednika SIA Impact Award 2020. 

Ideje mogu prijaviti pojednike i pojedinci, neformalne grupe mladih, te društveni biznisi.

Više informacija o nagradi, prošlogodišnjim pobjednicima i načinu prijave potražite u LONCU.

IZVORlonac.pro
Prethodni članakPremijera pjesme povodom Međunarodnog dana podizanja svijesti o autizmu
Naredni članakEsma Sarić: Zildžije znaju za kim zvona zvone