Naslovnica Biznis kutak Prijavite svoj biznis!

Prijavite svoj biznis!

Nagrada za biznis lidere održivog razvoja ima za cilj da promovira napore privatnog sektora u polju održivog razvoja u Bosni i Hercegovini. U 2023. godini ćemo proglasiti jubilarnu petu generaciju Biznis lidera održivog razvoja. Nagrada za biznis lidere održivog razvoja prepoznaje i naglašava napore privatnih komanija na postizanju Ciljeva održivog razvoja u BiH i motivira nove preduzetnike da kreiraju svoje poslovne modele u skladu sa Ciljevima održivog razvoja. Nagrada se organizuje u okviru programa “Okvir za realizaciju Ciljeva održivog razvoja kao temelj za održiv i inkluzivan rast u Bosni i Hercegovini” (SDG2BiH) koji financira Švedska, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH u partnerstvu s UNICEF-om u BiH i UN Women BiH pod općom podrškom Ujedinjenih nacija vlastima u BiH za provedbu Okvira za realizaciju Ciljeva održivog razvoja u BiH. Partner nagrade za biznis lidere održivog razvoja je Vanjskotrgovinska komora BiH.

Nagrađene kompanije će dobiti priznanje “Nagrada za biznis lidere održivog razvoja u BiH 2023 – Pobjednik”. Nagrada se dodjeljuje za mikro, male, srednje i velike kompanije u dvije tematske oblasti (Ljudi i Resursi & okoliš).  Pored osam nagrada u specifičnim kategorijama i tematskim oblastima, dodjeljuje se i Nagrada za Apsolutnog godišnjeg pobjednika.

Sve kompanije pobjednice, kao i finalisti, će dobiti mogućnost da koriste dodijeljenu titulu u svojoj poslovnoj komunikaciji i na e-platformama putem e-paketa s logotipima “Pobjednik/Finalist – Biznis lider održivog razvoja u BiH 2023”.

Više informacija o nagradi i načinu prijave potražite OVDJE.

Prethodni članakHraniti se studentski, a funkcionalno i pametno
Naredni članakJavni poziv za učešće u projektu Ženska Mentorska Mreža – rok za prijave 29.mart!