Naslovnica Biznis kutak Prijavite se za učešće u trening programu “Cirkularnog akceleratora za mala i...

Prijavite se za učešće u trening programu “Cirkularnog akceleratora za mala i srednja preduzeća”

Javni poziv za učešće u programu tehničke podrške za poboljšanje vještina, poslovnih modela i rješenja zasnovanih na principima cirkularne ekonomije

Želite li transformisati vaše poslovanje, usvojiti cirkularne prakse i postati lideri u održivosti na tržištu BiH?

UNDPBiH ponosno najavljuje prvu pilot generaciju “Cirkularnog akceleratora za mala i srednja preduzeća”, koja će okupiti preduzeća iz Bosne i Hercegovine spremna da kroče u cirkularnu i niskokarbonsku budućnost. Ovaj program preduzećima pruža podršku u razvoju internih kapaciteta, analitičku i savjetodavnu podršku, te treninge koji će učvrstiti njihov put ka zelenijim i cirkularnim poslovnim modelima.

Kroz ovaj program, očekujemo ostvarenje niza ciljeva, uključujući:

  • Povećanje kapaciteta i znanja malih i srednjih preduzeća o cirkularnoj i zelenoj tranziciji;
  • Optimizaciju korištenja sekundarnih sirovina i smanjenje otpada;
  • Implementaciju principa održivosti i poboljšanja resursne efikasnosti;
  • Kreiranje specifičnih Planova Cirkularne Transformacije za ubrzanje zelene i cirkularne tranzicije odabranih preduzeća.

Maksimalno 15 preduzeća će biti odabrano za učešće u programu Cirkularni akcelerator. Ako mislite da vaše preduzeće može doprinijeti ovim ciljevima i želite se prijaviti, evo kako možete učestvovati:

  • Provjerite da li ispunjavate uslove javnog poziva definisane Smjernicama.
  • Prijavite svoj koncept projekta koji treba da sadrži osnovne informacije o vašem preduzeću, proizvodu ili poslovnom modelu, očekivanjima od tehničke pomoći i sl.

Ukoliko budete uspješno ocijenjeni, ulazite u program tehničke pomoći gdje će vam biti pružena stručna podrška u razvoju vašeg Plana Cirkularne Transformacije. Kroz specijalistički višednevni modularni trening program, pružit će vam se individualizirana mentorsku podrška i pomoć u izradi vašeg Plana Cirkularne Transformacije.

Ovaj program je vaša prilika da se pridružite mreži lidera u održivosti i unaprijedite vaše poslovanje na putu ka cirkularnoj ekonomiji.

Za više informacija i detalje o prijavi, posjetite naš link.

Prijave su otvorene do 23.4.2024. godine. Ne propustite priliku da postanete dio ovog inovativnog programa i transformišete vaše poslovanje!

Prethodni članakSparkasse program “Korak po korak” za poduzetnike
Naredni članakGradska biciklijada “SVI NA BAJK” 14. aprila u Sarajevu