Naslovnica Savjetnici Prijavite se u program Snažne porodice

Prijavite se u program Snažne porodice

Želite saznati kako se efikasnije nositi sa svakodnevnim stresom? Rado biste unaprijedili svoje roditeljske vještine za lakše nošenje s izazovima u odgajanju djece?

Ako ste na oba pitanja sebi odgovorili potvrdno prijavite se za učešće u programu Snažne porodice, osnažite sebe i svoju djecu i unaprijedite mentalno zdravlja svih članova porodice.

Vrijednost programa Snažne porodice
Učešćem u programu Snažne porodice unapređujete porodične vještine i prevenirate rizične oblike ponašanja kod svoje djece.
Efekti ovog programa potvrđeni su provedenim studijama prije i poslije izvođenja programa u preko 30 zemalja svijeta. Do sada se preko 200 porodica na području Kantona Sarajevo osnažilo za lakše nošenje sa svakodnevnim stresom.

Struktura Programa Snažne porodice
Prva sedmica: Pripremna sesija za roditelje/staratelje (Razumijevanje snaga i stresova)
Druga sedmica: Paralelne sesije za roditelje/staratelje i djecu i zajednička porodična sesija (Upotreba ljubavi i granica, Učenje o stresu, Učimo jedni o drugima)
Treća sedmica: Paralelne sesije za roditelje/staratelje i djecu i zajednička porodična sesija (Podučavati djecu šta je ispravno, Poštovanje pravila i zahvalnost roditeljima, Podrška vrijednostima i snovima)

Učešće u programu
Učešće u programu podrazumijeva da roditelji/staratelji dođu s jednim ili više djece uzrasta od 8 do 15 godina na predviđene sesije. Sesija u prvoj sedmici traje sat vremena i namijenjena je za roditelje/staratelje, dok u drugoj i trećoj sedmici sesije traju po dva sata. Prvi sat vremena se održavaju paralelne odvojene sesije za djecu i sesije za roditelje/staratelje. Odmah nakon zasebnih sesija, počinje zajednička sesija za cijelu porodicu (spajaju se djeca i roditelji/staratelji). Program nudi mnogo igara i aktivnosti u kojima mogu uživati svi zajedno, i odrasli i djeca.

Za učešće u programu nije potrebna novčana participacija. Svi troškovi osvježenja i radnih materijala pokriveni su od strane organizatora.

Prijava za učešće u programu se ispunjava ovdje i traje kontinuirano, a voditeljica programa će kontaktirati sve prijavljene i obavijestiti o terminima održavanja sesija. Prijave su moguće i na broj telefona: 062 959 009 (Alma Hadžiskakić).

Prethodni članakUspješno završen 2. Sarajevo Tourism Summit: Razmjena ideja, iskustava i inovacija u turizmu
Naredni članakAlmanas: Vaša destinacija za savršeno vjenčanje