Naslovnica Preporučujemo Prezentacija istraživanja ”Otac na porodiljskom odsustvu”

Prezentacija istraživanja ”Otac na porodiljskom odsustvu”

Sarajevski otvoreni centar poziva vas na prezentaciju istraživanja o legislativnim i administrativnim preprekama za korištenje porodiljskog odsustva očeva u BiH koja će se održati u hotelu Holiday u Sarajevu u četvrtak 8. decembra.

Sarajevski otvoreni centar proveo je istraživanje ”Otac na porodiljskom odsustvu” kako bismo utvrditi da li očevi u Bosni i Hercegovini koriste porodiljsko odsustvo i u kojoj mjeri, te da li postoji prostor za unapređenje zakona kojima se uređuje ova oblast, kao i javnih politika kojima bi se povećalo učešće muškaraca u porodičnom životu. Krajnji cilj je povećati učešće žena na tržištu rada izmjenama i primjenom odgovarajućih odredbi važećih zakona i sprovođenjem javnih politika koje imaju za cilj promovisanje prava da oba roditelja koriste porodiljsko odsustvo.

Više o istraživanju pročitajte ovdje.

Radni jezik događaja je B/H/S, ali da će biti obezbijeđen simultani prevod. Molimo vas da prijavu na događaj pošaljete na mail [email protected] najkasnije do 6. decembra.

Prethodni članakPovodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom održana radionica “Perspektiva u rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom”
Naredni članakPrivrednicima u BBI banci na raspolaganju 49,5 miliona KM beskamatnih sredstava