Naslovnica Travel & Gastro PREDAVANJE O SUNCU I POSJETA ASTRONOMSKOJ OPSERVATORIJI VEMA VISOKO

PREDAVANJE O SUNCU I POSJETA ASTRONOMSKOJ OPSERVATORIJI VEMA VISOKO

Astronomsko društvo ORION poziva sve zainteresovane da se, u subotu 9. decembra u 18 sati, pridruže na prvom zvaničnom naučno-popularnom predavanju iz astronomije i obilasku astronomske opservatorije VEMA Visoko.

Predavanje na temu Sunce će održati naša predsjednica Adela Subašić-Kopić, sa petnaestogodišnjim iskustvom u javnim predavanjima ovog tipa. Zainteresovani će na ovom predavanju imati priliku saznati više o nama najbližoj zvijezdi, njenom uticaju na sam život na Zemlji i dosadašnjim naučnim otkrićima. Predavanje će se održati u konferencijskoj sali na drugom spratu hotela Vema Visoko (Branilaca Bosne bb Visoko). Nakon predavanja prisutni će uz pratnju našeg stručnog tima moći posjetiti astronomsku opservatoriju na kojoj će ukoliko vremenske prilike dopuste biti organizovano posmatranje nebeskih objekata kroz teleskop.

Cijena ulaznice za predavanje i posjetu opservatoriji iznosi 7 KM i moći će se kupiti prije ulaska u konferencijsku salu.
Predavanju i posjeti opservatoriji, osim odraslih mogu prisustvovati i djeca iznad 10 godina, a ukoliko želite izvršiti rezervaciju mjesta za ovaj event molimo da popunite google formu.

Za više informacija možete nam se javiti na društvene mreže AD Orion, e-mail ili na broj 061617766.

IZVORadorion.ba
Prethodni članakPromocije knjige “STRIPOTERAPIJA” 15. decembra u Sarajevu
Naredni članakRaspisan poziv za Seed Money Facility projekte u okviru Programa za dunavsku regiju 2021-2027.