Naslovnica Preporučujemo Predavanje “Kako kreirati bolju budućnost”

Predavanje “Kako kreirati bolju budućnost”

U subotu, 29. aprila 2023. u 19 sati, u Bistrou Zdravo u Sarajevu će se održati predavanje Uwe Burka, koji je međunarodni savjetnik za izgradnju socijalno-ekoloških naselјa i urbani razvoj kroz nove ekonomske modele pod nazivom “Kako kreirati bolju budućnost?”.

Fondacija u osnivanju i kulturna oaza „Bašta mira Sarajevo“ predstavit će svoje aktivnosti koje predstavljaju primjer samoodržive zajednice koja će obuhvatiti socijalni, razvojni, ekološki i kulturni život građana Kantona Sarajevo i koja će ponuditi sadržaje od posebne razvojne vrijednosti za djecu, mlade, roditelje, pedagoške i terapeutske radnike, djecu s posebnim potrebama i za njihove roditelje, turiste, međunarodne omladinske organizacije, te širu zajednicu Kantona Sarajevo.

U ovoj globalnoj situaciji u svijetu, koja se ubrzano pogoršava, potrebni su aktivni lјudi koji žele unapređivati održive načine rada, edukacije i života.

Uwe Burka će govoriti o svom praktičnom iskustvu u vezi gradskih i polјoprivrednih zajednica, o novim seoskim zajednicama, o potrebi za novim obrazovanjem, o kulturnim, socijalnim i zravstvenim formama, o saradnji između seoskog gazdinstva i škole, o finansiranju škola i projekata. On će, također predstaviti novi pravedni monetarni sistem.

Uwe je radio i živio u dvije seoske zajednice koje su imale biodinamičku polјoprivredu, zanatska preduzeća, društvene i kulturne institucije i novi monetarni sistem koji je pomogao da se izgradi. U sesiji pitanja i diskusije imaćemo priliku da se bavimo prijedlozima i konkretnim pitanjima.

U svojoj knjizi „Jeder kann die Zukunft mitgestalten (Svi mogu pomoći u oblikovanju budućnosti)“, govori o današnjim problemima i o tome kako ih se može prevazići.

Jezik predavanja je njemački, sa prevodom na bosanski. Ulaz je slobodan.

Prethodni članakKako možemo učiniti nešto za sebe, da se osjećamo bolje
Naredni članakTrčite iznad oblaka: Trka Steel Trail Zenica 30. aprila na Tvrtkovcu