Naslovnica Preporučujemo Poziv za uključenje u program “Snažnije porodice”

Poziv za uključenje u program “Snažnije porodice”

Udruženje NARKO NE poziva porodice da se uključe u program „Snažne porodice“ - program porodičnih vještina koji podržava roditelje/staratelje u izazovnim okruženjima i jača pozitivno funkcioniranje i interakciju porodice.

Primijetili ste da ste u posljednje vrijeme stalno pod stresom?

Potrebne su vam nove vještine kako biste savladali svakodnevni stres i izazove odgajanja djece?

Ako ste na oba pitanja odgovorili potvrdno prijavite se za učešće u programu Snažne porodice kako biste poboljšali svoje roditeljske vještine i dobrobit svoje djece!

Program je osmišljen da pomogne odraslima kako da se izbore sa vlastitim stresom i nauče najbolje pomoći svojoj djeci.

Vrijednost programa Snažne porodice

Program Snažne porodice odnosi se na unapređivanje porodičnih vještina i prevenciju rizičnih oblika ponašanja kod djece. Efekti ovog programa potvrđeni su provedenim studijama prije i poslije izvođenja programa u više zemalja svijeta. 

Struktura Programa Snažne porodice

 Prva sedmica: Pripremna sesija za roditelje/staratelje (Razumijevanje snaga i stresova)

Druga sedmica: Paralelne sesije za staratelje i djecu i zajednička porodična sesija (Upotreba ljubavi i granica, Učenje o stresu, Učimo jedni o drugima)

Treća sedmica: Paralelne sesije za staratelje i djecu i zajednička porodična sesija (Podučavati djecu šta je ispravno, Poštovanje pravila i zahvalnost roditeljima, Podrška vrijednostima i snovima)

Učešće u programu

Učešće u programu podrazumijeva da dođete sa jednim ili više djece uzrasta od 8 do 15 godina na predviđene sesije. Sesija u prvoj sedmici traje sat vremena, a u drugoj i trećoj sedmici sesije traju po dva sata. Vi biste učestvovali u sesijama za roditelje/staratelje, a Vaše dijete/djeca u sesijama za djecu. U vrijeme kada se održavaju sesije za djecu istovremeno se održavaju i sesije za staratelje. Odmah nakon zasebnih sesija, zajedno sa djetetom/djecom biste učestvovali u sesiji za porodice. Program nudi mnogo igara i aktivnosti u kojima mogu uživati svi zajedno, i odrasli i djeca. Učešće u programu je besplatno.

Rok za prijavu je 25. 03. 2022. godine

Prijavu za učešće u programu možete ispuniti ovdje

Ili se prijaviti na broj telefona: 062 959 009

Program Snažne porodice na području Kantona Sarajevo i općine Istočna Ilidža sprovodi Udruženje za prevenciju ovisnosti NARKO-NE u okviru projekta „Snažne porodice – zdrava djeca“, u saradnji sa KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranje Bjelave, JU Kantonalni centar za socijalni rad Sarajevo, JU Centar za socijalni rad Istočna Ilidža, KJU Porodično savjetovalište i SOS Dječija sela BiH. Projekat “Snažne porodice – zdrava djeca” je podržan od Balkanskog fonda za demokratiju, projekta Njemačkog Marshall fonda Sjedinjenih Američkih Država i USAID-a.

Prethodni članakMeđunarodni dan rijetkih bolesti
Naredni članakLejla Motoruga: Dječak koji je preživio svoju smrt