Naslovnica Preporučujemo Poziv za prijave za mlade: Program socijalnog preduzetništva na Zapadnom Balkanu

Poziv za prijave za mlade: Program socijalnog preduzetništva na Zapadnom Balkanu

UG Nešto Više   poziva sve zainteresovane mlade osobe (od 15 do 35 godina) da se prijave na ovaj poziv kojeg objavljujemo u okviru Podrška idejama socijalnog preduzetništva i razvoju mladih ljudi sa zapadnog Balkana”Mi tražimo TIMOVE MLADIH OSOBA (Obavezno timovi od dvije ili više osoba) koje su spremne da učestvuju u programu kojeg smo nazvali “RISE” i koji mogu odvojiti par sati sedmično za aktivno učešće u projektu na našem i engleskom jeziku, najčešće preko ZOOM-a.   RISE Putovanje posebno je prilagođen program u kojem je učešće besplatno i koji će vam pomoći da naučite, rastete i napravite promjene u svojoj okolini. Usredsređeni smo na saradnju, razmjenu ideja i vršnjačko učenje kako bismo postigli bolje rezultate.

Dva tima koji kroz fazu ideacije najbolje razrade svoje ideje će dobiti po 6000 KM!

Imate li ideju ili inovativno rješenje za novi i bolji pristup obrazovanju, osnaživanju žena, kulturi, ruralnom razvoju, zdravlju ili zaposlenosti u svojoj zajednici? Vještine, znanje i iskustvo socijalnog preduzetništva pomoći će vam da riješite socijalna i / ili pitanja zaštite životne sredine koja vas posebno interesuju i pomoći će vam da zaradite dok to radite!

Prijavite se i budite jedan od  36 odabranih RISE timova iz regiona (po 6 timova iz Albanije, BiH, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije). Tokom 3 mjeseca Ideacije gradićeš svoju ideju od nule do biznis modela. Na tom putovanju imaćeš podršku eksperata i mentora, sa kojima ćeš proći kroz sve važne korake u pokretanju socijalnog preduzeća.

Dva najbolja tima iz BiH odnosno ukupno 12 timova iz regiona, dobiće  finansijsku i praktičnu podršku da sprovedu svoje ideje i ostvare pozitivan uticaj na lokalnu zajednicu.

Nudimo vam mentorstvo, obuku, druženje, zabavu, putovanja u BiH i na prostoru regiona, umrežavanje sa stručnjacima i naravno nudimo i finansijska sredstva za timove.

Posljednji dan za prijave je 07. OKTOBAR 2023.

PRIJAVI SE PUTEM KRATKE ONLINE FORME OVDJE

Prethodni članakLINKgroup poklanja 20 besplatnih školovanja iz oblasti biznisa i IT-ja osobama sa invaliditetom
Naredni članakJYSK uklanja sve plastične kese i kao zamjenu nudi reciklirane