Naslovnica Travel & Gastro Poziv za prijave na specijaliziranu obuku u oblasti posmatranja ptica „PTICE SARAJEVA“

Poziv za prijave na specijaliziranu obuku u oblasti posmatranja ptica „PTICE SARAJEVA“

Dream World Travel d.o.o. u saradnji sa Ornitološkim društvom „Naše Ptice“ poziva sve zainteresovane da se prijave specijalizirana obuku u oblasti posmatranja ptica „PTICE SARAJEVA“

OPIS: Specijalizirana obuka u oblasti posmatranja ptica obuhvata teoretsko-praktični programa obuke koji ima za cilj izgradnju vještina i znanja polaznika u oblastima promatranja, istraživanja i zaštite ptica za 30 učesnika sa teritorije Kantona Sarajevo. Trening program obuhvata teoretski osvrt na teme koje su vezane za zaštitu ptica sa posebnim fokusom na promatranje ptica kao i praktični rad/edukativne posjete staništima ptica u Kantonu Sarajevu u trajanju od ukupno pet sedmica u različitim periodima. Teoretski dio treninga fokusirati će se na predavanja o temama vezanim za istraživanje ptica u njihovim specifičnim staništima, kao i na teme identifikacije ptica i tehnika za promatranje ptica. Praktični dio edukacije uključuje širok raspon tema od uvodnih tema o specifičnim vrstama ptica odabranih područja, glasovnog prepoznavanja, prebrojavanja, zaštite ptica, itd.

Teorijski i praktični dijelovi treninga planirani su kroz odabrane jednodnevne radionice na lokalitetima Vrelo Bosne, Dariva, Skakavac i Bijambare.

Ovaj trening je namijenjen za 30 učesnika, sa posebnim osvrtom na turističke radnike i studente kojima će biti pokriveni svi troškovi prevoza (grupnog), osvježenja i hrane, te materijali potrebni za trening. Svi učesnici će dobiti i priručnik za posmatranje ptica za turističke vodiče.

Učesnici treninga dobit će certifikat o pohađanju istog, koji će biti koristan u njihovom profesionalnom radu. Za najaktivnijeg učesnika smo pripremili posebnu nagradu!

Edukacija se realizira kroz program Turističke zajednice Kantona Sarajevo – Visit Sarajevo, „RAZVOJ SPECIFIČNIH OBLIKA TURIZMA“

USLOVI: Mogu se prijaviti sve zainteresovane osobe iznad 18 godina.

NAČIN PRIJAVE: Kako biste se prijavili potrebno je da popunite aplikacionu formu.

ROK ZA PRIJAVU: Utorak 20.06.2023. godine

POČETAK OBUKE: Subota 24.06.2023. godine

(Organizator zadržava pravo odabira polaznika. Slanje prijave ne znači automatski da je osoba odabrana za učešće na treningu. Konačnu potvrdu o Vašem učešću dostaviti ćemo Vam najkasnije do 22.06.2023)

Za sva dodatna pitanja možete se javiti na mail: [email protected]

Prethodni članakOtvorene prijave za osmu generaciju Akademije demokratije za mlade žene
Naredni članakKuhajte kao bake i nane