Naslovnica Biznis kutak Poziv za mentore: Podržite mlade društvene poduzetnike

Poziv za mentore: Podržite mlade društvene poduzetnike

Da li ste lider koji želi da inspiriše druge? Jeste li profesionalac u svojoj oblasti koji želi podijeliti svoje iskustvo? Podržite mlade društvene poduzetnike u razvoju njihovih održivih poduhvata.

Projekat RISE (Regionalni inkubator za socijalne preduzetnike) vjeruje da su mladi Zapadnog Balkana talentovani, puni inovativnih ideja i željni da ih ostvare. Zato želimo podržati ideje društvenog poslovanja koje će regiju učiniti boljim mjestom. RISE se fokusira na saradnju, razmjenu ideja i vršnjačko učenje. Vjerujemo da kada okupite mlade, možemo učiti, rasti i napraviti promjenu.

RISE podržava mlade kreatore promjena u razvoju njihovih utjecajnih ideja u održiva društvena poduzeća. Naš prilagođeni program podrške, RISE Journey, implementira 6 lokalnih inkubatora iz različitih dijelova regije Zapadnog Balkana, koji promovišu inovativne društvene projekte i voditelje projekata. Kombinacija radionica, treninga i međukulturalnih događaja čini tri koraka RISE Journeya: selekciju, fazu ideje i fazu inkubacije.

Fokusiran na namjenski vođena poslovanja, projekat RISE podržava timove preduzetnika u izgradnji njihovog projekta od temelja. Program podrške, RISE putovanje, kombinuje obuku, podučavanje i vođenje. Tražimo inspirativne lidere koji će učestvovati u RISE Journeyu, kako bi svaki tim mogao imati koristi od prosvijećenog gledišta profesionalca u svojoj oblasti. 

Ako vas doprinos nastanku socijalnog poduzetništva u regiji i poticanje pozitivnih promjena inspiriše, prijavite se na naš poziv za mentore! Moći ćete pogledati 6 timova i unaprijed odabrati one koji su najbliži vašem polju i interesovanjima. Dodatne informacije o projektu i načinu prijave dostupne su na stanici NEŠTO VIŠE.

Prethodni članakJAVNI POZIV: Mirovna nagrada „GORAN BUBALO“ 2021
Naredni članakLejla Motoruga: Različiti svemiri