Naslovnica Istaknuto Poziv za Emin korak

Poziv za Emin korak

Ovo je Ema. Ovo je mali hrabri superheroj.

Ema, djevojčica sa veselim okicama

A ovo Emina priča:

Ema sada ima 7 godina. Rođena je u 32. sedmici trudnoće. Nepažnjom ljekara se ranije rodila i pri porodu ostala bez kisika. Ona ima hipotona oštećenja na desnoj strani mozga koja su rezulitara cerebralnom paralizom diskinetski iv g, epilepsijom, hypotrofijom, qudriparezo, malnutritio, usporenim i disharmoničnim razvojem. Ema se od rođenja  bori za svoj život. Ona nije mogla sisati, dojiti, hranjena je na đpricu i pipetu kap po kap… Kasnije sa 6 mjeseci, hrana (hapice i mlijeko) joj se konstantno se vraćala u nos tako da se morala na dan stotinama puta aspirirati da se ne bi ugušila.Ona nije do skoro treće godine mogla progutati samostalno ni kap vode, stalno se zakašljavala i gušila… Ema je bila jedna nepomična biljčica. Jedino sto je mogla micati su njene vesele okice. Doktori su rekli da će tako i zauvijek ostati nepomična. No Ema bila i ostala puna života tako da su njihove prognoze pale u vodu…

Krenula je sa svakodnevnim fizikalnim terapijama, često i po 8 sati dnevno i dan po dan, suzu po suzu, bol po bol, počela je napredovati.

Ema je sada jedna divna nasmijana djevojčica puna ljubavi koja treba našu pomoć. 

Ema želi samostalno koračati, želi se igrati, trčati sa dječicom, želi pričati, a to će moći samo ako joj svi pomognemo. Ema i njena mama Dina su preselile u Fojnicu zbog emine rehabilitacije od marta 2018. godine i žive kao podstanari. Od tada Ema jako lijepo napreduje na svim poljima.

Emina mama je lavica koja se na sve načine trudi da zaradi novac kako bi Ema imala kvalitetniji život i terapije, no neophodna im je pomoć u tome.

Pomozimo Emi da nastavi sa terapijama i da ostvari svoj san. Ako pomognemo Emi, nećemo promijeniti svijet, ali ćemo promijeniti Emin svijet!

PayPal [email protected]

090 292 044 3KM Samo BH telecom operater..

Uplate iz BiH

Ema Isić , Zaulica 13, Sarajevo

broj ziro racuna 3060372879020140

ADDICO

Uplate iz Inostranstva

Dina Isić, Zaulica 13, Sarajevo

IBAN: BA391541049938716676

SWIFT: UPBKBA22

BROJ RACUNA 38716622636965

INTESA SANPAOLO BANKA

Za sve informacije o EMI, posjetite njenu grupu na facebooku: Ema i prijatelji velikog srca

Prethodni članakPrilika za poduzetnice: Ljetni kamp #go4digitalidentity
Naredni članakTri savjeta za uspješno mršanje hodanjem