Naslovnica Stroga pozitiva Poziv školama za uključenje u projekat Zelena revolucija

Poziv školama za uključenje u projekat Zelena revolucija

Obavještavamo osnovne škole FBiH da je trenutno u početnoj fazi projekt pod nazivom „Zelena revolucija“, tokom kojeg će se vršiti edukacija i usvajanje navika o pravilnom odlaganju, reciklaži i mogućnostima ponovne upotrebe e-otpada, za učenike osnovnih škola širom Federacije Bosne i Hercegovine.
 
U projektu će učestvovati prvih 100 škola, koje se prijave putem online obrasca na web stranici: www.zeos.ba ili klikom ovdje, najkasnije do 11. februara 2022. godine.

Osnovni podaci o projektu Zelena revolucija
Trajanje: 01.02.2022 – 31.05.2022.
Ciljna skupina: učenici i roditelji učenika osnovnih škola
Finansiranje: ZEOS eko-sistem d.o.o.
 
Škole će besplatno dobiti edukativni materijal i kante za e-otpad, koje ostaju na korištenju školama i nakon projekta, a za tri najbolje rangirane škole u sakupljenoj količini e-otpada, biti će osigurane nagrade u vidu nabavke potrebne IT opreme (pametna tabla, projektor i IT oprema za učionicu informatike). Pored navedenog, u odnosu na sakupljenu količinu e-otpada, svim školama će biti donirane potrebne sadnice za uređenje školskog dvorišta ili opštinskog parka. Kante za e-otpad i njihovo preuzimanje (pražnjenje) će se vršiti u skladu sa potrebnom škole. Sve navedeno je za škole potpuno besplatno i cjelokupan trošak čitavog projekta snosi ZEOS eko-sistem d.o.o.
 
Projektne aktivnosti će u školama vršiti nastavno osoblje svake pojedinačne škole, a prvi online zajednički sastanak sa koordinatorima je planiran online 16. februara 2022. godine. Od škola se očekuje angažman za provođenje pripremljenih prezentacija u svim razredima, podjelu dostavljenih letaka i plakata, organizovanje jedne radionice za izradu predmeta od e-otpada na nivou škole, podsticanje učenika na pravilno odlaganje e-otpada u toku trajanja projekta, te objavu fotografija projektnih aktivnosti ili radova djece i teksta na svojim društvenim mrežama, te web stranici.
 
Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju putem telefona: +387 33 628 606 ili putem e-maila [email protected].

Prethodni članakLejla Motoruga: Gatara
Naredni članakBesplatna promocija za mlade poduzetnike u Homework Hub-u