Naslovnica Zdrav život Poziv na radionicu: Porodične konstelacije

Poziv na radionicu: Porodične konstelacije

Porodične konstelacije su metoda koja se bavi transgeneracijskom traumom i upletenošću predaka u naše današnje živote. Konstelacijska metoda počiva na spoznaji da nerazriješeni problemi i traume prijašnjih generacija imaju veliki utjecaj na zdravlje i dobrobit svakog od nas, kao i na uspjeh odnosno neuspjeh svih naših odnosa. Obzirom da nam sve transgeneracijsko dolazi preko roditelja, odlučila sam da napravim radionicu Primarna parodica. Na radionici ćemo pustiti polje da iznese na vidjelo sve ono što leži skriveno što nije izrečeno, što zamjeramo našim roditeljima. Znači sve što opterećuje i nas i našu dušu.

Metodu je osmislio Bert Helinger, njemački psiholog i psihoterapeut. Jedan je od najutjecajnijih, najinovativnijih i najprovokativnijih osoba u psihoterapiji i polju ljudskih odnosa, kao i jedan od najizdavanijih autora iz ovih oblasti. Iz svog dugogodišnjeg i bogatog iskustva poznavanja terapeutskih pravaca (psihoanalize, transakcione analize, psihodrame, Geštalta, primalne terapije, obiteljske terapije i drugih) sintetizirao je bitno novi, inovativan pristup pronalaženja rješenja za najčešće i najdublje oblike ljudske patnje – metodu sistemskih konstelacija.

Radionica će se održati u subotu, 23.04.2022. godine.
Vrijeme trajanja će biti od 10,00 do 16,00 najkasnije 17,00 sati.
Cijena radionice je 50 KM.
Mjesto održavanja radionice je Holističko udruženje, Radićeva 2, Sarajevo.
Za sve dodatne informacije, kao i prijave za radionicu možete izvršiti na broj 062/691-711.
Radionicu vodi Samira Čaušević, holistički terapeut sa 15 godina rada na sebi i sa sobom kroz različite radionice i edukacije. U konstelacijama prisutna od 2015. kao klijent, a od 2017. radi pod supervizijom. Trenutno u završnoj fazi edukacije prije same certifikacije.

Prethodni članakInvestiraj u BiH: Sada je pravo vrijeme!
Naredni članakNamir Mašić: Žao mi je…