Naslovnica Preporučujemo Posavski prirodni sapuni Ive Brašnić

Posavski prirodni sapuni Ive Brašnić

U posljednjih nekoliko godina prirodna kozmetika postala je dio svakodnevice svih ljubitelja prirodnih proizvoda koji vode računa o tome što stavljaju na svoju kožu, baš poput Ive Brašnić – svestrane mlade djevojke iz Posavine koja se u slobodno vrijeme bavi izradom mirisnih, ručno rađenih sapuna za njegu lica i tijela. Iva je studentica Medicinskog fakulteta, Sveučilišta u Mostaru smjer opća medicina koja je sa svojim hobijem započela 2020. godine.

„Sapune sam počela izrađivati na praznicima pred prvu godinu fakulteta. Ideja je nastala tako što i sama volim i cijenim prirodne, ručno rađene proizvode, kao i sve aktualniju bio kozmetiku bez plastike i štetnih tvari. Bilo je pitanje zašto se ne okušati u tome pa ću s vremenom vidjeti što i kako dalje. Sjećam se da sam se obukla kao da idem očistiti neku kontaminiranu zonu, a ne raditi sapun, jer ipak sve mora biti pod konac.” – kaže Iva.

Prvi Ivin sapun bio je limun-menta koji je i danas u prodaji, a njezina najveća podrška je njezina majka.

„Moja mama uskače kad god je to potrebno, jer imam dosta obaveza na fakultetu. Sad se šalimo da sam ja njen šegrt s obzirom na to koliko se ispraksirala mijenjajući me.” – navodi Iva.

Iva trenutno u ponudi ima 16 vrsta sapuna kao što su kamilica, lavanda, kakao vanilija i mnogi drugi, a njezin najprodavaniji sapun je Rosé – sapun s eteričnim uljem drveta ruže, shea maslacem i standardnom bazom od ekstra djevičanskog maslinovog, kokosovog i ricinusovog ulja.

„Vrsta je mnogo. Stalno ubacujemo nove, izbacujemo stare, mijenjamo i poboljšavamo” – kaže Iva, te dodaje kako je prema njezinom mišljenju, naročito za mlade ljude koji se tek pronalaze u svijetu kozmetike, od izuzetne važnosti koristiti prirodne proizvode.

„Zaista je vrlo važno koristiti prirodnu kozmetiku s obzirom na to da je naša koža naš najveći organ i kroz nju u naše tijelo ulazi mnoštvo kemikalija koje su nepotrebne i vrlo ih je lako izbjeći koristeći prirodno.” – navodi ona.

Izrada sapuna za Ivu osim hobija i lične satisfakcije predstavlja i dodatnu zaradu za vrijeme studiranja.

„Poprilično sam zadovoljna s izradom sapuna s obzirom na to da je to nešto što radim uz puno ljubavi. Dodatna zarada za studentski život je svakako plus, ali je to neka moja “mirna luka”, gdje kad krenem raditi postojimo samo sapun i ja i to me nevjerojatno opušta.” – kaže Iva.

Njezini njegujući, prirodni sapuni u koje ulaže mnogo vremena, ljubavi i truda mogu se naručiti i kupiti preko njezinih društvenih mreža. Također, mogu se preuzeti osobno ili poslati putem pošte u druge gradove. Iako je najveći fokus ove vrijedne Posavke na njezinom fakultetu, Iva u svojoj ponudu osim prirodnih, ručno rađenih sapuna ima i svijeće rađene od sojinog voska.

„Pomalo u prodaju uvodim svijeće rađene od sojinog voska koje također nisu štetne ni za okoliš niti za nas.” – kaže Iva, a za sve one koji žele poći njezinim stopama ova vrijedna i svestrana djevojka ima posebnu poruku:

„Rad i upornost će rezultirati uspjehom, kad tad! Ako ste voljni, uporni i nešto vas zanima. Ne odustajte, nego grizite do kraja! Nije sve uvijek med i mlijeko. A za sve one koji bi se okušali u proizvodnji bitni su kvalitetni sastojci, volja, želja i ljubav prema onome što radite!”

Autorica teksta: Samra Šakanović-Prgić

Prethodni članakLejla Motoruga: Živi…
Naredni članakMikrokreditna fondacija Lider: U protekloj godini bilježimo vrhunske rezultate