Naslovnica Stroga pozitiva Porodicama iz SOS Dječijih sela u BiH Henkel obezbijedio deterdžent za 77.000...

Porodicama iz SOS Dječijih sela u BiH Henkel obezbijedio deterdžent za 77.000 kg čistog veša

Projekat Henkelovog brenda Persil, koji je za cilj imao obezbijediti količine deterdženta dovoljne za šestomjesečne potrebe svih porodica iz SOS Dječijih sela u BiH, uspješno je realizovan. Tokom mjeseca marta svakom kupovinom Persil deterdženta svi kupci su bili dio kampanje „Sva djeca zaslužuju čistu odjeću“ zahvaljujući kojoj će biti obezbjeđeno 77.000 kg čistog veša za djecu i mlade koji žive u SOS Dječijim selima u BiH.

„Veoma smo zahvalni svima koji su prepoznali značaj naše misije i aktivno doprinijeli u njenom provođenju. Rani razvoj ima velik značaj za budućnost djece i uvijek koristimo priliku da izrazimo zahvalnost i poštovanje prema organizaciji SOS Dječija sela u BiH za sve što čine kako bi stvorili jednake šanse za najmlađe. Higijensko siromaštvo je samo jedan aspekt koji negativno utječe na razvoj djece, a mi se nadamo da smo ovom kampanjom uspjeli da motiviramo širu javnost u rješavanju ovog problema“, istakla je marketing menadžerica u kompaniji Henkel, Ivana Mladenović.

Poznato je da higijensko siromaštvo izuzetno negativno utiče na razvoj djece. Ne samo na njihovo zdravlje, već i na samopouzdanje, dobrobit, međuljudske odnose i budućnost, utoliko je donacija Henkela značajna za podršku djeci i mladima i prepoznavanje njihovih potreba.

„Za svu djecu je potrebna podrška tokom njihovog odrastanja i razvoja ličnosti. Posebno je važno za djecu bez roditeljskog staranja osigurati jednake šanse za ostvarenje punog potencijala i njihovih snova. Pored sigurnog, ljubavlju ispunjenog i bezbrižnog odrastanja te kvalitetnog obrazovanja, značajan segment kvalitete brige se odnosi na higijenu i zdravlje. Naši prijatelji iz kompanije Henkel prepoznali su globalne izazove brige o djeci i sretni smo što smo kao organizacija bili partner projekta zahvaljujući kojem su osigurane polugodišnje potrebe porodica za deterdžentom. Od srca se zahvaljujemo kako kompaniji Henkel na vrijednoj donacije, tako i kupcima koji su učešćem u kampanji pomogli da ostvarimo zajednički cilj“, izjavila je nacionalna direktorica SOS Dječijih sela u BiH, Mirela Gruenther Đečević.

SOS Dječija sela u BiH pružaju brigu o djeci i mladima bez roditeljskog staranja i direktno podržavaju socijalno ugrožene i porodice u riziku odvajanja djece kroz Program jačanja porodica. Više informacija o radu organizacije možete pronaći na www.sos-ds.ba.

Prethodni članakObilježavanje Dana Evrope uz Dane evropskog filma
Naredni članakNestlé u BiH lansirao Zdravo! Akademiju – jedinstvenu platformu za podršku u odgajanju zdravijih generacija