Naslovnica Preporučujemo Pokrenuta prva bh. platforma za kupovinu i prodaju fotografija “Foto Baza”

Pokrenuta prva bh. platforma za kupovinu i prodaju fotografija “Foto Baza”

Udruženje građana eTrafika.net iz Banja Luke je pokrenulo prvu platformu za prodaju i kupovinu fotografija u Bosni i Hercegovini. Pokrenuta je sa ciljem povezivanja autora fotografija i privrednih subjekata, te da se kroz tu vezu doprinese zaštiti autorskih prava i regulaciji foto-tržišta u našoj zemlji.

„“Foto baza“ nije agencija. Mi ne zapošljavamo fotografe i foto-reportere, niti ih šaljemo na zadatke. Mi smo servis na kome oni nude foto-ilustracije za medijske i komercijalne sadržaje.“, prenosi se na web stranici Foto baze.

Na „Foto bazi“ je moguće pronaći veliki broj fotografija iz kategorija: ljudi, priroda, životinje, arhitektura, predmeti, umjetnost, posao, hrana i piće, zdravlje, znakovi i simboli, nauka i tehnologija, sport, industrija, transport i apstraktna fotografija.

Zašto kupiti fotografiju na „Foto bazi“? Razloga za to je mnogo, prije svega štedite novac jer za mali iznos zauzvrat dobijate odličnu fotografiju. Sljedeći razlog je brzina pretraživanja. Naime, pretraživanjem prema ključnoj riječi koju želite Vam se prikazuju mnogobrojne i raznovrsne fotografije koje možete vrlo jednostavno kupiti prateći korake koji Vam se prikazuju nakon što ste izabrali fotografiju klikom na vrstu upotrebe u podnožju ekrana. Moguće je kupiti i petnaest fotografija za upotrebu tokom trideset dana. Važno je napomenuti da ne postoji mogućnost tužbe ili kršenja zakona jer su te fotografije lično autori postavili za prodaju na „Foto bazi“.

Prava autora fotografija su zaštićena, kako smo već naveli. Na taj način se regulira tržište, u određenoj mjeri se podiže svijest o važnosti poštovanja autorskih prava, te se osigurava legalnost same platforme. Autori su na taj način sigurni da se njihov rad neće zloupotrijebiti i da se neće prekršiti njihova elementarna prava.

Umjesto da rizikujete tužbu, uzaludno trošite vrijeme pretraživajući web izvore za besplatne fotografije, iskoristite novu pogodnost na foto-tržištu u BiH  – „Foto bazu“, te legalno kupite i preuzmite željene fotografije koje najbolje odgovaraju Vašim potrebama, bile one komercijalne ili medijske.

Fotografije i više informacija o „Foto bazi“ pronađite na sljedećem linku.

IZVORtacno.net
Prethodni članakLejla Motoruga: Dječak koji je preživio svoju smrt
Naredni članakU Importanne centru u Sarajevu otvorena prva Upim prodavnica sa italijanskim potpisom za cijelu porodicu