Naslovnica Stroga pozitiva Pogledajte video SOS Dječijih sela u BiH i saznajte kako lako postati...

Pogledajte video SOS Dječijih sela u BiH i saznajte kako lako postati Kum

Sigurno i bezbrižno odrastanje dječaka i djevojčica bez roditeljskog staranja možete podržati mjesečnim donacijama te na taj način postati Kum ili Kuma 31 porodice koja živi u SOS Dječijiim selima u BiH.  

Najjednostavniji način doniranja je putem online forme www.sos-ds.ba/doniraj/ ili zajedno sa SOS predstavnicima koje možete sresti u Sarajevu, a u narednom periodu i Tuzli. Iz SOS Dječijih sela u BiH pozivaju sve sugrađane da kada vide njihove predstavnike, zastanu, porazgovaraju sa njima i donesu humanu odluku da doniraju, jer samo uz kontinuiranu podršku donatora moguće je pružiti sve što je potrebno djeci i mladima bez roditeljskog staranja.

Iznos donacije birate sami, a novcem koji Kumovi doniraju pokrivaju se troškovi odjeće, obuće, školskog pribora, vannastavnih aktivnosti.

Organizacija SOS Dječija sela u BiH pruža brigu o 208 djece i mladih, a kroz Program jačanja porodica podržava 327 socijalno ugroženih porodica. Više informacija o radu SOS Dječijih sela BiH i kako pomoći možete saznati na stranici www.sos-ds.ba.   

Prethodni članakSvjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi – Daruj krv spasi život!
Naredni članakNakon osam i po godina pauze: Od 1. jula talgo vozom do Jadranskog mora