Naslovnica Biznis kutak Podrška marginaliziranim grupama žena u pokretanju i vođenju biznisa

Podrška marginaliziranim grupama žena u pokretanju i vođenju biznisa

Osam jedinica lokalne samouprave u BiH raspisalo je javni poziv za podršku pokretanju i razvoju biznisa marginaliziranih grupa žena, koja će biti osigurana kroz Preduzetnički fond za žene. Sredstva u Fondu, jednakim udjelom, u iznosu od ukupno 630.000 KM, osiguravaju jedinice lokalne samouprave i USAID-ov Program podrške zaštiti ljudskih prava USAID Inspire.

Podrška Fonda namijenjena je razvoju biznisa žena žrtava nasilja, samohranih majki, nezaposlenih mladih žena mlađih od 35 godina, dugoročno nezaposlenih žena, žena s invaliditetom ili s djetetom s invaliditetom, žena iz ruralnih područja, te žena koje su na neki drugi način marginalizirane, doprinoseći konkurentnosti lokalnih ekonomija i stvaranju mogućnosti za zapošljavanje teško zapošljivih kategorija.

Na javne pozive mogu se prijaviti žene iz navedenih kategorija koje imaju prebivalište u jednoj od ovih osam općina/gradova: Banovići, Doboj, Gračanica, Han Pijesak, Kakanj, Kozarska Dubica, Ljubuški i Modriča. Pored navedenih, javne pozive će u narednom periodu objaviti i Grad Banja Luka kao i Grad Bosanska Krupa.

Više informacija kao i linkovi za javne pozive dostupni su na: USAID INSPIRE.

IZVORUSAID/INSPIRE FB
Prethodni članakAda Vuk: Mojih 1000 dana
Naredni članakLejla Motoruga: Snaga