Naslovnica Travel & Gastro Planinska kuća “Sedam Vlašića”

Planinska kuća “Sedam Vlašića”

Zaista najkvalitetnije ljude u svom životu, upoznamo na neočekivane načine!

Moj partner Deni i ja, odlučili smo 2020 godine obići što više mjesta u Bosni i Hercegovini i podijeliti sve to sa našim instagram pratiocima. Iskreno do tada nismo bili ni svjesni kakve sve prirodne ljepote naša država posjeduje.

Kada smo se vratili sa jednog putovanja, stigla mi je poruka od profila pod nazivom “Planinska kuća Sedam Vlašića”. Dobili smo poziv u goste i komplimente kako im se dopada naš stil uređenja fotografija, video zapisa itd.

Poziv nas je mnogo obradovao, te smo se dogovorili oko termina dolaska.

Kada smo stigli, kuća je imala WOOOW efekat na nas. Pogled je bio neopisivo lijep. Kuća se nalazi na samim obroncima dijela Planine Vlašić, Galici, na nadmorskoj visini 1500m.

Kuća je čarobna! Čitavom širinom kuće se pruža velika staklena površina, koja je po meni najfascinantniji dio kuće. Prosto smo pahulje koje su taj dan padale doživjeli na neki drugačiji, poseban način. Svaki kutak kuće je osmišljen da bude ušušan. Pravi spoj rustičnog i modernog.


Kuća je zaista velika, te može da primi do 10 osoba. Dekoracija hrane koja nas je dočekala dovela nas je do toga da smo hranu morali slikati bar deset puta pa tek onda pojesti. Dopada mi se što konstantno imaju nove ideje, kako svojim gostima uljepšati boravak. Kod njih možete da organizujete unikatna vjenčanja, što ćete moći da vidite na njihovom profilu.

Sam doček je bio jedno prekrasno iskustvo. Poslije samo par rečenica sa vlasnicama Ljubicom i njenom mamom Verom, imala sam osjećaj kao da se poznajemo oduvijek. Bile su toliko pozitivne, nasmijane, da smo se oduševili. Ljubicina mama Vera je toliko kreativna žena, ona slika, zidove vikendice je iscrtala u prekrasne šume, pravi razne dekoracije, savršene medenjake koje vam bude žao pojesti, koliko su slatki.

Za Valentinovo su nas ponovo pozvale u goste, pripremile čitav romantični ugođaj za Denija i mene, zaista smo se u par navrata zapitali čime smo to sve zaslužili.

Željela sam da zadržim kontakt sa njima te je to sve preraslo u jedno veliko prijateljstvo. Drago nam je što su postale dio našeg života.

Njihovu vikendicu “Sedam Vlašića” možete pronaći na Instagram profilu i Facebook stranici.

A sav kreativni rad gospođe Vere možete pogledati na Instagram profilu verinkreativni_kutak i na Facebook stranici.

Za vas posjetila i iskusila: Jaca Vss

Prethodni članakSvjetski dan borbe protiv HIV/AIDS-a 2022.
Naredni članakLejla Motoruga: Šta bi bilo da je bilo?