Naslovnica Zdrav život Pharma Maac se ove godine vraća sa projektom “Prva dijabetološka ordinacija na...

Pharma Maac se ove godine vraća sa projektom “Prva dijabetološka ordinacija na točkovima”

Prva dijabetološka ordinacija na točkovima je regionalan i po mnogo čemu jedinstven projekat. Cilj projekta je širenje svijesti o dijabetesu i njegovoj prevenciji i to tako što će građanima u 15 gradova širom cijele Bosne i Hercegovini biti pružena mogućnost besplatnog mjerenja glukoze u krvi uz obuku za pravilno mjerenje kao i stručno savjetovanje na temu dijabetesa. O terminima u kojoma će Prva dijabetološka ordinacija na točkovima pružati usluge građani će biti obaviještavani putem regionalnih i lokalnih medija, kao i putem Facebook stranice.

Organizator projekta je regionalna farmaceutska kompanija Pharma Maac, koja je ovaj događaj u Bosni i Hercegovini prvi put organizirala 2018.godine, dok su ove godine projekat uspjeli proširiti i na susjednu Srbiju.

Pharma Maac se ove godine vraća sa projektom “Prva dijabetološka ordinacija na točkovima”

ON 04/05/2022ZDRAVLJEDEŠAVANJA

Prva dijabetološka ordinacija na točkovima je regionalan i po mnogo čemu jedinstven projekat. Cilj projekta je širenje svijesti o dijabetesu i njegovoj prevenciji i to tako što će građanima u 15 gradova širom cijele Bosne i Hercegovini biti pružena mogućnost besplatnog mjerenja glukoze u krvi uz obuku za pravilno mjerenje kao i stručno savjetovanje na temu dijabetesa. O terminima u kojoma će Prva dijabetološka ordinacija na točkovima pružati usluge građani će biti obaviještavani putem regionalnih i lokalnih medija, kao i putem Facebook stranice www.facebook.com/WellioClub.adria/.

Organizator projekta je regionalna farmaceutska kompanija Pharma Maac, koja je ovaj događaj u Bosni i Hercegovini prvi put organizirala 2018.godine, dok su ove godine projekat uspjeli proširiti i na susjednu Srbiju.

„Ideja za projekat je nastala kao rezultat stalnog osluškivanja potreba oboljelih od dijabetesa i prepoznavanje značaja o širenju svijesti  o dijabetesu i opasnostima koje ta bolest sa sobom nosi. Nazvali smo projekat „prvom dijabetološkom ordinacijom na točkovima“, jer smo u želji da u kratkom vremenu stignemo obići cijelu zemlju jednu modernu dijabetološku ordinaciju postavili na točkove i realizirali nešto jedinstveno na našim prostorima.  Naša misija je biti vrijedan partner pacijentima i posvećenim profesionalcima u borbi protiv ove bolesti. Ova posebna zdravstvena inicijativa, koju provodimo svake godine, je signal oboljelima i stručnoj javnosti da u nama imaju odgovornog i poželjnog partnera u stvaranju boljeg okruženja kada je dijabetes u pitanju“, kaže mr.ph. Dženana Klepo, voditeljica projekta.

Partner projekta od njegovih prvih dana je austrijski brand Wellion, jedan od tržišnih lidera u segmentu kontrole glukoze u krvi širom svijeta. Wellion je potpuno fokusiran na dijabetes i već godinama skreće na sebe pažnju unikatnim proizvodima poput aparata za mjerenje glukoze u krvi sa govornom funkcijom za slijepe osobe ili aparatima koji pored mjerenja šećera imaju i dodatne funkcije kao što su mjerenja holesterola, ketona, itd. Ove godine na tržište Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja stižu dva atraktivna noviteta: inzulinska pumpa i senzor za kontinuirano mjerenje glukoze u krvi.

Vjerujemo da će ovaj jedinstveni zdravstveni projekat naići na značajan odaziv, kako sugrađana tako i relevantnih zdravstvenih i javnih ustanova te pozivamo sve zainteresirane da uzmu aktivno učešće s ciljem širenja svijesti i prevencije dijabetesa.   

Prethodni članakPrvi B2B Trail krajem maja na Trebeviću
Naredni članakMAJ U NARODNOM POZORIŠTU SARAJEVO