Naslovnica Travel & Gastro PD Planine i Pomozi.ba pozivaju na humaniTURU

PD Planine i Pomozi.ba pozivaju na humaniTURU

Planinarsko društvo Planine Sarajevo je odlučilo da organizuje jednu laganu turu, isključivo humanitarnog karaktera. Nazvali su je HumaniTURA.

“Kada smo pokrenuli Planinarsko društvo Planine, namjera nam je bila ne samo da okupimo što više planinara, nego i da pokušamo da budemo društvo koje će promovisati otvorenost za sve, dijeliti znanja i pokušati učiniti život našim članovima i ljubiteljima prirode, bar za nijansu ljepšim i ugodnijim. Zbog toga je saradnja sa, sada već nadaleko poznatom humanitarnom organizacijom Pomozi.ba, potpuno prirodna i logična. „Obrok za sve“ je sjajan projekat koji već nekoliko godina svakodnevno donosi topao obrok na adrese više od 1.000 korisnika širom naše države. I kako da ne budemo dio tako dobrog djela, koje se kontinuirano ponavlja svakoga dana”, kaže ekipa iz PD Planine.

Upravo zbog toga zajedno sa nama organizuju jednu laganu turu i druženje na našoj prelijepoj Visočici. Pozivamo sve da rezervišu datum i pridruže nam se 21.maja. Planiran je uspon na vrh Baturak, a zatim i druženje uz svježe pripremljen grah, besplatan za sve učesnike. Detalje o samoj turi ćemo objaviti naknadno.

Svi nam se mogu pridružiti – iskusni, planinari početnici i svi oni koji bi htjeli da probaju kako je to popeti neki vrh. Dobrodošli su svi ljudi dobre volje, koji žele da pomognu ili samo podijele sa nama poneki osmijeh i tanjir graha.

HumaniTURU možete podržati na slijedeće načine:

– Plaćanjem kotizacije od 10 KM (novac će se ubacivati u zvaničnu kutiju Pomozi.ba, pa možete učestvovati i sa većim iznosima)

– Uplatom na račune Pomozi.ba sa naznakom „HumaniTURA“:

PAYPAL: [email protected]

BANKO KANAL: Za uplate iz BiH:

UniCredit Bank: 338-730-22202506-52

Intesa Sanpaolo Banka BiH 154-180-20085330-48

Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo

Svrha uplate: HumaniTURA

Prethodni članakNeil Perkin na drugom Social Media Summitu
Naredni članakRadionica zelenog preduzetništva za mlade