Naslovnica Stroga pozitiva Otvorene prijave za UPSHIFT radionicu za cijelu BiH: Prilika za sve mlade...

Otvorene prijave za UPSHIFT radionicu za cijelu BiH: Prilika za sve mlade u BiH!

UPSHIFT je radionica za timove mladih ljudi uzrasta od 13 do 19 godina, koji u svojim lokalnim zajednicama primjećuju neki problem i žele da rade na njegovom rješavanju. Kroz UPSHIFT i uz podršku mentora i trenera, timovi uče kako se osmišljava rješenje problema i takmiče se za novčane nagrade od po 3000 KM pomoću kojih mogu provesti svoja rješenja.

Prijaviti se mogu mladi uzrasta od 13 do 19 godina u timovima od tri do pet članova iz cijele Bosne i Hercegovine. Prijave će biti otvorene od 12. septembra do 2. oktobra, a radionica će se održati od 1. do 4. decembra 2022. godine.

Posebno se pozivaju i ohrabruju da se prijave mladi iz marginalizovanih grupa kao što su pripadnici/e romske populacije ili drugih etničkih manjima, mladi s invaliditetom, mladi bez roditeljskog staranja, te mladi iz porodica niskog socio-ekonomskog statusa.

Dok su prijave otvorene, održaće se 8 Zoom info sesija gdje će svi imati priliku da saznaju više o samom programu i o načinu prijavljivanja te da pitaju sve što ih zanima o eUPSHIFT radionici. Termini i linkovi za Zoom info sesije i prijava za radionicu nalaze se na web sajtu UPSHIFT-a u BiH ovdje.

UPSHIFT radionicu u Bosni i Hercegovini implementira Humanitarna organizacija “Genesis Project” u saradnji sa UNICEF-om u BiH kroz projekat “Jačanje zdravstvene i socijalne zaštite u BiH u odgovoru na COVID-19” uz finansijsku podršku USAID-a u BiH.

Informacije o načinu prijave potraži na web stranici upshift.ba, FB stranici UPSHIFT ili Instagram profilu UpshiftBiH.

IZVORupshift.ba
Prethodni članakPonovni Javni poziv: Transfer za razvoj turizma u FBiH
Naredni članakZavršen prvi mostarski street food festival Moba – gastro avantura za pamćenje