Naslovnica Biznis kutak Osnove investiranja #2: Oročeni depoziti – šta su i koliko dobiti donose...

Osnove investiranja #2: Oročeni depoziti – šta su i koliko dobiti donose za tvoj kapital?

Zbog inflacije se kupovna moć, kako tvoja lično tako i tvoje kompanije, smanjuje svake godine. Pri tome, objektivno govoreći, kamate koje većina banaka trenutno daje na novac koji se posjeduje na jednostavnim depozitnim računima su minimalne.

Dakle, šta možeš uraditi da bi zaštitio svoj korporativni kapital? Jer bilo da je mali ili veliki, tvoj korporativni kapital je pokretačka snaga tvoje kompanije!

Oročeni depoziti su atraktivna opcija za depozite, kako na korporativnim tako i na ličnim računima. S njima ne moraš imati 1.000.000 evra da bi počela tražiti mogućnost za oročenjem depozita… Već možeš početi sa 1.000 evra!

Ukoliko želiš da tvoji depoziti imaju visoke i pri tome zagarantovane doprinose… Dovoljno je, prosto, izabrati račun na koji želiš oročiti svoj iznos – račun, koji će ti ponuditi stabilan doprinos, ali i udobnost i fleksibilnost u tvojim investicionim izborima.

Ali šta se dešava sa dobitkom na kraju? Koje su stvarne cifre?

Ukupna dobit na računu obično zavisi od iznosa depozita ali i od perioda oročenja.

Jedan od trenutno najboljih izbora na tržištu je . D-Account je račun sa fiksnim prihodom koji se lako može otvoriti preko platforme Freedom Finance Europe Ltd.

Na jednom D-Accountu možeš uzeti do 3% dobiti u američkim dolarima, na svakodnevoj bazi.

Snaga compounding-a

Vredi napomenuti da se doprinosi na tvoje depozite sa D-Account-a isplaćuju na kraju svakog radnog dana. Na ovaj način tvoji depoziti mogu doneti fiksni prihod od 3% godišnje, dok je u isto vreme tvoj kapital dostupan za povlačenje u bilo kom trenutku.

Stabilan doprinos u kombinaciji sa trenutnom dostupnošću kapitala je ono što čini račun oročenog depozita veoma atraktivnim izborom za korporativne račune.

Na kraju krajeva, zašto ne iskoristiti postojeći kapital tvoje kompanije u svrhu stvaranja dodatnog kapitala, uz skoro nepostojeći rizik? D-Account Freedom-a 24 predstavlja moć compounding-a u rukama preduzetništva.

Klikni  da bi saznao više i otvorio svoj nalog za oročeni doprinos (korporativni ili lični) već danas!

***

Ako već nisi, registruj se i pridruži lonac.pro zajednici za više poziva, savjeta i odgovora na tvoja pitanja.

IZVORlonac.pro
Prethodni članakPohod: Stazama bosanskih kraljeva sa PD Skakavac
Naredni članakFederalni zavod za zapošljavanje: Uskoro javni pozivi