Naslovnica Biznis kutak Online radionica: Kako do izvrsnosti i u vrijeme promjena

Online radionica: Kako do izvrsnosti i u vrijeme promjena

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Konrad Adenauer Stiftung organizuju online radionicu: "Kako do izvrsnosti i u vrijeme promjena” koja će biti održana putem Zoom online platforme 18.02.2022. godine

Lični i poslovni razvojni put je pun izazova. Obično se manje ili više uspješno snalazimo kroz njega – inače ne bismo bili tu gdje jesmo. Ali, šta kad nijedna poznata nam strategija ne donosi rezultate? Šta kada se vrtimo kao hrčak na točku i uporno vraćamo na isto mjesto ili još gore – gubimo vrijeme, energiju, novac, a nema željenih rezultata? Integralni razvoj omogućava nam da u naizgled nerješivim situacijama „zaronimo“ dublje u sebe i otkrijemo nove mogućnosti. To radimo tako što osvještavamo kvalitete, vještine i resurse koje već imamo i slijepe tačke koje nas sprječavaju da ih koristimo u njihovom punom kapacitetu. Zatim prilagođavamo svoje djelovanje. Također, kada zauzimamo (pro)aktivni stav prema svom okruženju, vođen vrijednostima i prioritetima koji su nam važni – i radimo to kontinuirano – počinjemo uticati i na stvari za koje smo mislili da su van našeg dometa. Pri tome, mijenja se i naš osjećaj – postajemo više sigurni u sebe, svoju ulogu, ciljeve, više djelujemo iz pravih sebe, a manje iz svoje reakcije na stres. Živimo više zadovoljno bez obzira šta se dešava, donosimo bolje odluke, brže se oporavljamo od nepredviđenih situacija, lakše dolazimo do zajedničkog jezika sa drugima, postajemo izvrsni u djelovanju ka ciljevima. I rezultati se mijenjaju.

Svrha radionice je evaluacija vaših trenutnih izazova i pronalazak novih mogućnosti za njihovo rješavanje – kroz kombinaciju razgovora, iskustvenih vježbi i zadataka za samostalni rad. Saznat ćete teorijske osnove o integralnom razvoju i društvenom liderstvu, a većinu vremena provest ćemo učeći kroz vaše konkretne primjere. Dobit ćete praktične alate i odmah ih primijeniti, te ćemo zajedno podijeliti koje su se sve nove mogućnosti otvorile. Potencijalni rezultati:- Veći nivo svjesnosti o uzrocima vaših izazova (ličnih i/ili poslovnih)- Osvještavanje korisnih i nekorisnih obrazaca i načina da ih mijenjate- Potpuno nove ideje o tome šta dalje- (Ponovno) buđenje zadovoljstva i dobrog osjećaja zbog kojeg ste izabrali posao kojeg radite- Osjećaj povezanosti sa drugima koji mogu biti podrška u razvoju.

Dođite otvorenog uma i srca, sa pravim pitanjima i spremni da tražite nove odgovore. Što realnije izazove donesete, što iskrenije ih budemo stavili u zajednički prostor, više ćemo naučiti. I očekujte neočekivano – i na samoj radionici.

Predavači na webinaru:

Jasmina Sabrihafizović, IDC, osnivačica i direktorica kompanije Capitulum, jedini certificirani integral development coach u regiji, inženjerka elektrotehnike i informatike, društvena aktivistica i poduzetnica. Iskustvo u IT sektoru kao softver inžinjerka i projekt menadžerica u outsourcing i start-up kompanijama. U nevladinom sektoru osnovala i vodila poslovnu zajednicu, radila na mentorskim programima za promjene karijere i poslovnu orjentaciju, programima edukacije odraslih, te projektima podrške poduzetnicama u start-up fazi. Dugogodišnje iskustvo u društvenom aktivizmu, pokretanju i održavanju zajednica vođenih vrijednostima. Kroz individualni i grupni coaching podržava društvene lidere u življenju vlastite svrhe, postizanju izvrsnih rezultata i životnog zadovoljstva.

Učešće na webinaru je besplatno.

Molimo Vas da, ukoliko ste zainteresirani za učešće na webinaru, izvršite prijavu popunjavanjem online prijavnog obrasca najkasnije 14.02.2022. godine do 16:00.  Nakon izvršene prijave, pristupni link će biti dostavljen svim prijavljenim učesnicima. Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon: 033/566-206 i 033/566-200.

Prethodni članakOdržan Business Angel Summit 2022: mjesto okupljanja poslovnih anđela
Naredni članakSvjetski dan mahunarki 10. februar