Naslovnica Zdrav život Online kongres: Prevencija, prenatalna dijagnostika i praćenje dječijeg razvoja nakon rođenja

Online kongres: Prevencija, prenatalna dijagnostika i praćenje dječijeg razvoja nakon rođenja

U organizaciji Centra za specijalističke socijalne usluge „Za majku i dijete” i Udruženja građana Centar za edukaciju „Tvoja riječ” , Banjaluka, 25. juna u 18:00 h će se održati I Kongres zdravlja u Bosni i Hercegovini pod nazivom „Prevencija, prenatalna dijagnostika i praćenje dječijeg razvoja nakon rođenja”. Ovaj kongres je namijenjen svima koje zanimaju navedene teme, od studenata do stručnjaka.

Izlagači I Kongresa zdravlja biće stručnjaci različitih profila iz oblasti medicine, ginekologije, defektologije i logopedije. Najaktuelnije teme, iz prethodno navedenih oblasti, izlagaće: Doc.dr Mila Bunijevac; dr Ives Šindrak, specijalista ginekologije i akušterstva; dipl. defektolog, logoped, reedukator psihomotorike Emanuela Božić; dipl. profesor specijalne edukacije i rehabilitacije Ana Lukić; dipl. logoped Ivana Dupljanin i dr.

Teme Kongresa su:

  • „Metode i značaj prenatalne dijagnostike“;
  • „Neurorazvojni poremećaji, program rane intervencije i rehabilitacija djece sa neurorazvojnim poremećajima“;
  • „Prevencija i rana intervencija djece u riziku“;
  • „Govorno – jezički razvoj“.

           Cilj Kongresa je promocija i podizanje svijesti o značaju praćenja dječijeg razvoja u prenatalnom, perinatalnom i postnatalnom periodu kao i ranom otkrivanju znakova odstupanja od urednog razvoja kako bi se na vrijeme preduzele sve preventivne mjere i dijete uključilo u adekvatan sistem podrške.

Ovaj kongres se realizuje uz podršku tehnološkog partnera kompanije TeleGroup koja će omogućiti realizaciju kongresa online putem Cisco Webex platforme, odnosno putem linka: I KONGRES ZDRAVLJA

I Kongres zdravlja u Bosni i Hercegovini je namijenjen svim zainteresiranim za navedenu problematiku, kao i studentima, roditeljima, mladim porodicama koje planiraju potomstvo, trudnicama i dr. Više informacija na www.centarzamajkuidijete.com

Prethodni članakInstagram sa Aidom Redžepagić
Naredni članakDigitalne konsultacije za mala i srednja preduzeća