Naslovnica Biznis kutak Online biznis forum: Potencijali i perspektive investiranja u poljoprivredu i proizvodnju hrane...

Online biznis forum: Potencijali i perspektive investiranja u poljoprivredu i proizvodnju hrane u BiH

Online Biznis Forum i b2b sastanci sa bh.dijasporom „Potencijali i perspektive investiranja u poljoprivredu i proizvodnju hrane u BiH“ održat će se 19.05.2021.

Projekat „Dijaspora za razvoj“ (D4D), koji je projekat Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH, u saradnji sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom SERDA i partnerskim općinama, organizuje poslovni online Biznis Forum za predstavnike bh.dijaspore, lokalnih zajednica, bh. poduzetnika i udruženja iz oblasti poljoprivrede i proizvodnje hrane.

Biznis Forum ima za cilj da predstavi potencijale za ulaganje bh.dijaspore u poljoprivredu i proizvodnju hrane, prezentira uspješne priče dosadašnjih investitora, te da kroz individualne b2b sastanke podrži lokalne zajednice i bh. poduzetnike u pronalasku svojih potencijalnih investitora i poslovnih partnera iz bh.dijaspore.

Biznis Forum će se održati online 19.maja 2021.god. (srijeda) sa početkom u 10 sati, a za učešće je potrebno izvršiti registraciju na https://agro-food-d4d.b2match.io/signup . Kompletan sadržaj Biznis Foruma  (konferencijski dio i b2b pojedinačni sastanci) će se održavati preko iste navedene platforme i sve što trebate jeste računar ili laptop (sa kamerom i mikrofonom). Za učešće na individualnim b2b sastancima platforma omogućava da vrlo jednostavno kreirate svoj profil, opišete investicioni projekat i/ili ideju, pretražiti profile ostalih registrovanih učesnika, te zakažete sastanke sa Vama interesantnim potencijalnim partnerima u BiH i bh.dijaspori. Pojedinačni sastanci traju 30 minuta, a vrijeme održavanja istih možete izabrati u raspoloživim terminima na samoj platformi kada se registrujete.

 Tematske oblasti:

  • Poljoprivreda
  • Proizvodnja i prerada hrane
  • Sigurnost hrane
  • Pakovanje
  • Eko-proizvodnja
  • Mehanizacija i oprema u poljoprivredi, proizvodnji i preradi hrane
  • IT rješenja u poljoprivredi, proizvodnji i preradi hrane

  Prednosti učešća na Biznis Forumu:

  1. Umrežavanje (online b2b sastanci sa predstavnicima bh.dijaspore, lokalnih zajednica, bh.firmi, udruženja)
  2. Predstavljanje ideja/inicijativa/projekata/potencijala za investiranje, izvoz proizvoda i usluga, generisanje novih radnih mjesta, zajednička ulaganja, javno-privatno partnerstvo i sl.
  3. Pregled uspješnih priča investiranja bh.dijaspore u BiH

Registracija na događaj je besplatna, a više informacija potražite na linku: ONLINE FORUM

Prethodni članakAdnan Alikadić: S(š)por(t)
Naredni članakPodrška inovatorima i inovatoricama u BiH